Elindult az ország leglátványosabb fesztiválja: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Elindult az ország leglátványosabb fesztiválja: mutatjuk a részleteket

A Zsolnay Fényfesztivál immár nyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit Pécsett a fény és művészet szerelmesei előtt július 4-én éjjel.

Az ország egyetlen fényfesztiválja nem csupán egy látványos esemény, hanem egy olyan különleges ünnep, amely összekapcsolja a művészetet, a technológiát és a közösségi élményt. Az éjszakai égbolt alatt Pécs történelmi belvárosa fényárba borult, a Fény Útja 20 állomásán lenyűgöző fényinstallációk, fényfestések és interaktív művészeti projektek várták a látogatókat. A hazai és nemzetközi művészek alkotásainak mindegyike a fény különleges erejét és szépségét mutatta be.

A legtöbben a Zsolnay Light Art Video Mapping Versenyre voltak kíváncsiak, aminek keretében a világ legjobb fényfestői mutatták be 3D-s alkotásaikat a Székesegyház homlokzatán. A közönségszavazás már el is indult az alábbi linken: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/szavazas

A fesztivál különlegessége az a számos kísérőprogram is, amely a látogatók számára kínál kulturális és szórakoztató élményeket. Zenei koncertek, utcaszínházi előadások, performanszok, újcirkuszi bemutatók és művészeti workshopok színesítik a programot.

Pénteken már délelőtt elindulnak a kísérőprogramok, este 21.30-tól pedig ismét fényárba borul a város. A fesztivál vasárnap éjjel zárul.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

fesztivál

program

pécs