Óriási az érdeklődés: ennyien neveztek az idei Diákolimpiára

MTI   
  Megosztom
Óriási az érdeklődés: ennyien neveztek az idei Diákolimpiára

Az ország szinte összes iskolája érintett volt a Diákolimpiában, amely a múlt héten több mint 330 ezer nevezéssel zárult le, így 33 százalékos növekedés mutatkozott a tavalyi évhez képest.


 

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) pénteki közleménye szerint a koronavírus-járvány okozta visszaesést követően a Diákolimpia nemcsak elérte, de meg is haladta a 2019-es részvételi adatokat.

A tavalyi tanévi 249 ezerhez képest idén a nevezések meghaladták a 300 ezret, vagyis közel három százalékos volt a növekedés a hat korcsoportban. A Diákolimpia rendszerében résztvevő gyerekek számában is emelkedés mutatkozott: ebben a tanévben majdnem 160 ezer, azaz 20 százalékkal több gyermek vett részt a versenyben 2022/23-hoz képest. A nemek aránya 60-40 százalék a fiúk javára.

A rendszerben új elemként jelent meg az alsós korosztályt megcélzó Diákolimpia Junior nevű multisport-jellegű diáksportfesztivál, amely során versenyszituáció nélkül, kifejezetten élménysportban lehetett része a gyerekeknek. Messze a legnépszerűbb sportág idén is az atlétika volt, amelyre 113 ezer nevezés érkezett, ezt követte a labdarúgás (38 ezer) és a kézilabda (17 ezer).

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

diákolimpia

sport

nevezés