Nagy durranásra készül a debreceni akadémia: tizennégy országból érkeznek a növendékek

MTI   
  Megosztom
Nagy durranásra készül a debreceni akadémia: tizennégy országból érkeznek a növendékek

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg Debrecenben az ifjú zeneművészek nemzetközi nyári akadémiáját, a július 7-19. között zajló kurzuson százötven fiatal zenész vesz részt - közölte a nyári akadémia művészeti igazgatója a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján hétfőn a helyszínen.

Váradi Judit azt mondta, a szakgimnáziumi növendékek, főiskolások, egyetemi hallgatók és fiatal zenetanárok számára szervezett nyári akadémiára 14 nemzet növendékei érkeztek Debrecenbe. A magyar és az európai fiatalok mellett amerikai, dél-koreai és török résztvevői is vannak a rendezvénynek.

A tizenkét ének-, zongora- és zenekari kurzuson harminc tanár irányítja a munkát - tette hozzá, megjegyezve, hogy azok a hallgatók, akik a nyári szünidőben is a tanulást választják, ténylegesen zenészek akarnak lenni.

Három koncertet is adnak

Tájékoztatása szerint az idei hallgatókból is összeáll a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, amely Vásáry Tamás világhírű karmester dirigálásával három koncertet ad majd:

A hagyományoknak megfelelően a zenés esték sorozatban az akadémia professzorai hat koncertet tartanak a kurzus idején a debreceni Nagyerdőben - tette hozzá Váradi Judit. A szakember szerint a 30-40 millió forintos költségvetésű nyári akadémiát mindenekelőtt az évről évre megnyilvánuló rendkívüli hallgatói érdeklődés tartja életben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zene

művészet

szórakozás

debrecen

kultúra