Hiába temették, mégis lesz halfesztivál: ráadásul nem is egy, és nem is csak Szegeden!

HelloVidék   
  Megosztom
Hiába temették, mégis lesz halfesztivál: ráadásul nem is egy, és nem is csak Szegeden!

Mégis lesz halfesztivál Szegeden, csak más szervezi, mint eddig. Mocselini Rudolf rendezvényszervező, a hídi vásár megálmodója a Fokán szervezi meg Szeged egyik legfontosabb gasztronómiai fesztiválját szeptember első hétvégéjén. Közben kiderült, Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője is fesztivált rendez I. Kísérleti Exclusive Premium De Luxe 444 Halfesztivál és Falunap néven Etyeken - írta meg a Délmagyar.


 


 

A történtekről annyit, hogy május végén a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál szervezői hivatalos honlapjukon tudatták, hogy idén nem rendezik meg az eseményt. Frank Sándor főszervező akkor nem akart nyilatkozni és nem is szívesen beszélt arról, mi az oka annak, hogy nem szervezi meg a fesztivált. Mocselini Rudolf rendezvényszervező szerint a város előbb ellehetetleníti, majd segítő kezet nyújtva átveszi a magánkézben lévő, független rendezvények szervezését. Most kiderült, ő szervezi meg az idei halfesztivált - írta a lap.

Az új szervező, Mocselini Rudolf rendezvényszervező, leszögezte, Szeged számára értékes rendezvény, annak pedig, hogy az elmúlt években kritikával illették a fesztivált, valóban volt azért némi alapja.

Mi szeretnénk hozzátenni valamit ehhez a rendezvényhez kulturális és gasztronómiai téren is

- tette hozzá.

A rendezvényszervező azt is elárulta, hogy már hónapok óta dolgozott a fesztiválon, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság engedélye a közelmúltban érkezett meg. Az idei halfesztivál a megszokott időben, szeptember első hétvégéjén 6-a és 8-a között lesz a Fokán. Mint Mocselini mondta, a korábbi rendezvényeik szellemiségében rendezik meg a halfesztivált. Bizonyos elemeket megtartanak, de egy kicsit más tiszai halfesztivált terveznek.

Mocseliniék a klasszikus halfesztivál hangulatát szeretnék megidézni kézművesekkel és vendéglátósokkal. Azt mondta, azon lesznek, hogy valóban minőségi halkínálat legyen, a tradicionális halászlé mellett különlegességeket is kínálnak majd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halfesztivál

szeged

feszttivál

programajánló