Közeleg a határidő: eddig lehet már csak jelentkezni a népszerű énekversenyre

MTI   
  Megosztom
Közeleg a határidő: eddig lehet már csak jelentkezni a népszerű énekversenyre

Augusztus 15-ig várják az énekesek jelentkezését a Szlovákiai Civil Becsületrend által szervezett Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyre opera, operett és musical kategóriában.

A Házy Erzsébet Pozsonyból indulva a 20. század egyik legjelentősebb magyar opera- és operetténekesévé vált. Pályáját a Magyar Rádió énekkarában kezdte, a Magyar Állami Operaházban 1951-ben mutatkozott be Verdi Rigolettójában.

A versenyre a tehetségkutató honlapjáról letöltött, géppel kitöltött jelentkezési lappal, a szcivilb2015@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni. Az énekesek öt számmal nevezhetnek, amelyből egyet a válogató során, egyet a középdöntőben, egyet pedig - a zsűri választása alapján - a döntőben kell előadniuk.

Az első helyezett 500, a második 300, a harmadik 200 eurós jutalomban részesül. A legjobb énekes a megmérettetés fődíjaként egy koncert keretében bemutatkozhat Dunakeszin, Pozsonyban és Somorján, valamint Olaszországban, Sienában és Monteriggioniban is.

A Magyar Művészeti Akadémia is hozzájárul az énekesek támogatásához: elismerő oklevelet, valamint 300 és 200 ezer forint pénzdíjat adományoz egy-egy jelentkezőnek. Ezen felül a legjobb tenoristának átadják a Fülöp Attila Emlékdíjat - áll a közleményben.

Az énekverseny létrejöttét és lebonyolítását támogatja a Bethlen Gábor Alap mellett a Kultminor, Nyitra megye Önkormányzata, a CEF - Central European Foundation, az MMA, a Rotary International, a pozsonyi Liszt Intézet és Érsekújvár Önkormányzata.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

ének

verseny

jelentkezés