Ez volt az utolsó Balaton Sound: elsiratták a rajongók, de tényleg biztos, hogy itt a vége?

HelloVidék   
  Megosztom
Ez volt az utolsó Balaton Sound: elsiratták a rajongók, de tényleg biztos, hogy itt a vége?

Napok óta kering a sajtóban a híre annak, hogy nem lesz több Balaton Sound. Egy biztos, lejárt a szervezők Zamárdival kötött szerződése, de hogy eztán mi lesz az elektronikus zenei fesztivállal, arra még keresik a választ! A Balaton Soundot egyébként először 2007-ben rendezték meg Zamárdiban a 2010-es évek közepén élte a fénykorát, a legtöbben, 172 ezren 2019-ben voltak.


 

Az idei, szám szerint 16. Balaton Sound utolsó napján már azt rebesgették, hogy lehetséges ez volt az utolsó ilyen buli Zamárdiban. A fesztivál területén dolgozó büfések kész tényként közölték a látogatók egy részének, hogy a 2024-es az utolsó Balaton Sound. Egy azóta törölt Instagram-videóban a fesztivál által ismertté vált Pumped Gabo sírva beszélt arról a Balaton-parton, hogy többé nem lesz fesztivál.

A felröppent hírekre reagálva aztán a közelmúltban sajtómegkeresésékre Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke azt nyilatkozta - írta a 24.hu, hogy a fesztivál jövőjével kapcsolatos információk hozzájuk is eljutottak, de ezzel nem szeretnének foglalkozni, nincs napirenden ez a téma.

Ehhez képest viszont a sonline.hu szerint Zamárdiban a legutóbbi képviselő-testületi ülésen – amelyen részt vett a szervezők képviselője is – egyértelműen elhangzott, az idei volt az utolsó Balaton Sound.

Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt

– mondta a lapnak Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Hozzátette: minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia, mondta a városvezető. Megjegyezte, az önkormányzattal kötött szerződést úgy alakították ki, ahogyan azt a zamárdiak kérték a tavaly megtartott közvélemény-kutatás eredménye alapján. A Sziget Zrt. pedig azt kérte az önkormányzattól, hogy később rendezhessék meg a fesztivált, amiért a rögzített 150 millió forint felett további 20 millió forintot fizettek a városnak.

Összefoglalva: idén lejárt a szervezők Zamárdival kötött szerződése, új szerződésről pedig már az újonnan, októberben felálló képviselő-testületnek kell tárgyalnia.

A Balaton Sound jövőjének kérdése internetes fórumokon közben felreppent, ahol egyesek azt is tudni vélik, hogy jövőre egy másik fesztivál, a kolozsvári Untold jön Zamárdiba. Ezt Csákovics Gyula nem erősítette meg a sonline.hu-nak, azt mondta: ilyen megkeresést nem kapott az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton sound

fesztivál

elektronikus zene

zamárdi