Ez volt az utolsó Balaton Sound: elsiratták a rajongók, de tényleg biztos, hogy itt a vége?

HelloVidék   
  Megosztom
Ez volt az utolsó Balaton Sound: elsiratták a rajongók, de tényleg biztos, hogy itt a vége?

Napok óta kering a sajtóban a híre annak, hogy nem lesz több Balaton Sound. Egy biztos, lejárt a szervezők Zamárdival kötött szerződése, de hogy eztán mi lesz az elektronikus zenei fesztivállal, arra még keresik a választ! A Balaton Soundot egyébként először 2007-ben rendezték meg Zamárdiban a 2010-es évek közepén élte a fénykorát, a legtöbben, 172 ezren 2019-ben voltak.


 

Az idei, szám szerint 16. Balaton Sound utolsó napján már azt rebesgették, hogy lehetséges ez volt az utolsó ilyen buli Zamárdiban. A fesztivál területén dolgozó büfések kész tényként közölték a látogatók egy részének, hogy a 2024-es az utolsó Balaton Sound. Egy azóta törölt Instagram-videóban a fesztivál által ismertté vált Pumped Gabo sírva beszélt arról a Balaton-parton, hogy többé nem lesz fesztivál.

A felröppent hírekre reagálva aztán a közelmúltban sajtómegkeresésékre Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke azt nyilatkozta - írta a 24.hu, hogy a fesztivál jövőjével kapcsolatos információk hozzájuk is eljutottak, de ezzel nem szeretnének foglalkozni, nincs napirenden ez a téma.

Ehhez képest viszont a sonline.hu szerint Zamárdiban a legutóbbi képviselő-testületi ülésen – amelyen részt vett a szervezők képviselője is – egyértelműen elhangzott, az idei volt az utolsó Balaton Sound.

Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt

– mondta a lapnak Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Hozzátette: minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia, mondta a városvezető. Megjegyezte, az önkormányzattal kötött szerződést úgy alakították ki, ahogyan azt a zamárdiak kérték a tavaly megtartott közvélemény-kutatás eredménye alapján. A Sziget Zrt. pedig azt kérte az önkormányzattól, hogy később rendezhessék meg a fesztivált, amiért a rögzített 150 millió forint felett további 20 millió forintot fizettek a városnak.

Összefoglalva: idén lejárt a szervezők Zamárdival kötött szerződése, új szerződésről pedig már az újonnan, októberben felálló képviselő-testületnek kell tárgyalnia.

A Balaton Sound jövőjének kérdése internetes fórumokon közben felreppent, ahol egyesek azt is tudni vélik, hogy jövőre egy másik fesztivál, a kolozsvári Untold jön Zamárdiba. Ezt Csákovics Gyula nem erősítette meg a sonline.hu-nak, azt mondta: ilyen megkeresést nem kapott az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton sound

fesztivál

elektronikus zene

zamárdi