Súlyos jelentés: a legtöbb autós nem tudja, mit kell tenni baleset esetén

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos jelentés: a legtöbb autós nem tudja, mit kell tenni baleset esetén

Közeledik a télies időjárás, az autósok szembesülhetnek a csúszós utakkal és ebben az időszakban a közúti balesetek száma is emelkedik, ilyenkor az elsősegélytudásunk még fontosabb szerephez juthat. Ha bekövetkezik a baj, sokan nem tudják mi a teendő.

A Groupama Biztosító felmérést végzett, egy közúti baleset kapcsán ki tudna magabiztosan segítséget nyújtani egy sérült részére a mentők megérkezéséig. Érdekes, hogy a jogosítvánnyal rendelkező Z-generáció, vagyis az 1997 és azután születtek a legmagabiztosabbak és ők vállalkoznának leginkább egy baleseti sérült ellátásában. Az Y-generáció tagjai sem maradnak le sokkal, ők azok, akik 1981 és 1996 között születtek. Ez a generáció nem annyira magabiztos, a megkérdezettek 66 százaléka nyilatkozott úgy, valószínűleg el tudná látni egy sérültet. Szakemberek szerint a magabiztosságuk eredhet abból, hogy jobban emlékeznek az elsősegélynyújtásról tanultakra, mint az idősebb korosztály.

Az is érdekes, hogy a kutatásból kiderült, a nők őszintébbek és bizonytalanabbak önmagukkal szemben, majdnem két harmaduk nyilatkozta, bizonytalan lenne egy baleseti sérült ellátásában és azt sem tudja, mi van az elsősegély dobozban.

Egy biztos, egy baleseti sérült ellátásához természetesen lélekjelenlétre van szükség, ennek meglétéhez azonban hozzásegíthet bennünket, ha magabiztosan mozgunk az elsősegélynyújtás területén.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

baleset

elsősegély

hellovidek

autó