Súlyos jelentés: a legtöbb autós nem tudja, mit kell tenni baleset esetén

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos jelentés: a legtöbb autós nem tudja, mit kell tenni baleset esetén

Közeledik a télies időjárás, az autósok szembesülhetnek a csúszós utakkal és ebben az időszakban a közúti balesetek száma is emelkedik, ilyenkor az elsősegélytudásunk még fontosabb szerephez juthat. Ha bekövetkezik a baj, sokan nem tudják mi a teendő.

A Groupama Biztosító felmérést végzett, egy közúti baleset kapcsán ki tudna magabiztosan segítséget nyújtani egy sérült részére a mentők megérkezéséig. Érdekes, hogy a jogosítvánnyal rendelkező Z-generáció, vagyis az 1997 és azután születtek a legmagabiztosabbak és ők vállalkoznának leginkább egy baleseti sérült ellátásában. Az Y-generáció tagjai sem maradnak le sokkal, ők azok, akik 1981 és 1996 között születtek. Ez a generáció nem annyira magabiztos, a megkérdezettek 66 százaléka nyilatkozott úgy, valószínűleg el tudná látni egy sérültet. Szakemberek szerint a magabiztosságuk eredhet abból, hogy jobban emlékeznek az elsősegélynyújtásról tanultakra, mint az idősebb korosztály.

Az is érdekes, hogy a kutatásból kiderült, a nők őszintébbek és bizonytalanabbak önmagukkal szemben, majdnem két harmaduk nyilatkozta, bizonytalan lenne egy baleseti sérült ellátásában és azt sem tudja, mi van az elsősegély dobozban.

Egy biztos, egy baleseti sérült ellátásához természetesen lélekjelenlétre van szükség, ennek meglétéhez azonban hozzásegíthet bennünket, ha magabiztosan mozgunk az elsősegélynyújtás területén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

baleset

elsősegély

hellovidek

autó