Kiadták a figyelmeztetést: hajtóvadászat indul, itt most inkább ne kirándulj!

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: hajtóvadászat indul, itt most inkább ne kirándulj!

Annyira túlszaporodtak a vadállatok Kőszegi-hegységben, hogy a Szombathelyi Erdészeti Zrt. állományszabályozó vadászatot tart november 30. és december 2. között - szúrta ki a HelloVidék a szervezet Facebook oldalán.

Az erdészet felhívása szerint a vadkárok mérséklése érdekében a Kőszegi-hegység területén, Kőszeg, Bozsok, Velem és Cák környékén november 30-án és december 1-én, december 2-án pedig Szentpéterfa községhatárában állományszabályozó vadászat várható reggel 8:00 órától délután 16:00 óráig.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. felhívja a lakosság és a látogatók figyelmét, hogy az időszakban fokozott figyelemmel közlekedjenek, és mellőzzék a felhívásban szereplő területek látogatását. A teljes poszt itt olvasható:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadkár

vas megye

vadászat

vadállat

kőszeg

velem

cák

bozsok

szentpéterfa

őz

szarvas