Ide utazik szilveszterezni a legtöbb magyar: semmi sem drága?!

MTI   
  Megosztom
Ide utazik szilveszterezni a legtöbb magyar: semmi sem drága?!

Budapest, Eger és Hajdúszoboszló számíthat a legtöbb vendégre idén szilveszterkor a Szallas.hu előfoglalási statisztikái szerint.

A szállásfoglaló oldal közleménye szerint a népszerűbb, extra programokat kínáló helyeken mostanra már nincs szabad szoba, pedig ebben a kategóriában a 100 százalékos felár sem ritka szilveszterkor.

Szilveszterkor 2017-ben is a főváros volt a légnépszerűbb. Tavalyhoz képest 2 új szereplője van az idei top 10 belföldi utazási célpontnak, ezek Győr és Debrecen. Az adatok alapján az autóval megközelíthető, szilveszteri, külföldi települések tekintetében sorrendben Zakopane, Pozsony és Krakkó a leggyakoribb választás a magyarok körében.

A Szallas.hu statisztikái szerint lehetett találni kifejezetten olcsó szállást is, a legkisebb értékű előfoglalás mindössze 4000 forint volt, a legdrágább pedig közel 2 millió forint.

Mindezekkel együtt az a jellemző, hogy a vendégeknek átlagosan 50 százalék feletti felárral kell számolniuk szilveszter idején, de akad olyan hotel, ahol dupla annyiba kerül egy szoba, mint egy ünnepmentes decemberi napon

- mondta el Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

A portál adatai szerint egy átlagos szilveszteri foglalás 65 274 forint, a leggyakrabban 2 éjszakára megy egy átlagosan 3,47 fős társaság. Minden 10. szálláshelyen SZÉP-kártyával egyenlítik majd ki a számlát, ami jellemzően 2019. első napjára fog esni. A megszokottnál magasabb árakban szerepe van annak is, hogy a szállás mellett extrákat is tartalmaz.

A csomagajánlatok többsége kiadós szilveszteri menüt, a népszerűbb italfajták tekintetében korlátlan fogyasztást, és valamilyen aktivizáló programot is tartalmaz - fűzte hozzá Keresztes Nóra. A szilveszteri mulatságokon sztárfellépők mellett népszerűek a tombolák, a kicsiket is megmozgató vagy éppen lekötő, családos, szórakoztató programok, valamint éjfélkor a tűzijáték.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

turizmus

vendéglátó

vendéglátás

szilveszter

újév