Bekeményít a rendőrség: rejtett traffipaxok, titkos ellenőrzések következnek

24.hu   
  Megosztom
Bekeményít a rendőrség: rejtett traffipaxok, titkos ellenőrzések következnek

Nem kell közzétenni a rendőrség honlapján, hogy a közlekedésrendészet hol és mikor tervezi mozgó traffipaxok bevetését az ország területén – az országos rendőrfőkapitány különösebb hírverés nélkül így módosította a sebességmérésre vonatkozó korábbi utasítást. A rendőrségi törvényt azonban nem lehet ilyen könnyen megváltoztatni, így valójában még most is érvényben lévő, de nem teljesülő követelmény, hogy előre nyilvánosságra kell hozni a megfigyelt területre vonatkozó adatokat - írja a 24.hu.

A portál szerint tavaly decemberben törölték azt a passzust a hosszú ideje érvényben lévő ORFK-utasításból, amely előírta a rendőrségnek, hogy minden hónapban tegye közzé a rendőrség honlapján, mely területeken figyelik meg a gyorshajtókat.

A rendőrség azonban már hónapokkal a módosítás előtt leállította a megyei kapitányságok traffipaxos terveinek közlését, és szeptember óta nem frissült a honlap Sebességellenőrzések rovata, tehát bejelentés nélkül, lesből traffipaxoztak. A rendőrség szerint az indokolja az álcázott gépkocsik bevetését, hogy a hagyományos ellenőrzések nem érik el a kívánt célt, az utakon kialakult kritikus helyzet keményebb fellépést kíván meg.

A módosítással az a probléma, hogy a rendőrségi törvény nem követte le a változásokat, és az még a korábbi szabályozást tartja számon, tehát a jogszabály szerint

  • a rendőrség csak úgy helyezhet el képfelvevőt és készíthet felvételt, hogy az „bárki számára nyilvánvalóan észlelhető” legyen, azaz lesből vagy álcázott gépkocsiból a törvény szerint nem lehetne sebességet mérni,
  • és úgy sem, hogy arról valamilyen tájékoztatót ne helyezzenek ki a mérés közvetlen környezetében: „A képfelvevő által megfigyelt területre belépő személyek tájékoztatását elősegítő módon figyelemfelhívó jelzést, ismertetést kell elhelyezni a képfelvevők elhelyezéséről, az adatkezelés tényéről.”

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

traffipax

sebességmérés