Mutatjuk, hol indulnak komoly vasúti és közúti fejlesztések

infostart.hu   
  Megosztom
Mutatjuk, hol indulnak komoly vasúti és közúti fejlesztések

Számos közúti és vasúti infrastrukturális fejlesztésre fény derült: 2022-re összekapcsolják Szombathelyet, Körmendet, Zalaegerszeget és az M7-es autópályát, valamint megépülhet a V4-es gyorsvasút is.

2022-re összekapcsolják Szombathelyet, Körmendet, Zalaegerszeget és az M7-es autópályát. A kivitelezés már zajlik is az M86-os autóút Körmend és Szombathely közti szakaszán, épül az M76-os is Zalaegerszeg és Körmend között, és négysávúsodik a 8-as főút a litéri és a füredi csomópont között, Veszprém megyében pedig megépül a 8-as főút és a 82-es összekötő szakasza. Kormánydöntés garantálja a Komárom és Székesfehérvár közti 13-as és 81-es utak négysávúsítását is, ami az M1-es és az M5-ös sztráda Budapesthez közeli szakaszait tehermentesítené.

Évente egyébként 320 milliárd forint áll rendelkezésre az autópálya-építési program folytatására. Mint az összeállításban olvasható, a vasúti fejlesztések terén prioritást élvez a megyeszékhelyek és a főváros jó minőségű összekötése, illetve a megyeszékhelyek összekötése egymással. Gyorsulhat a Budapest-Bécs vasút, valamint a Budapest-Pozsony-Prága-Varsó gyorsvasutat is tervezik már. A pénzügyi háttérről a következő (2021-2027) uniós pénzügyi ciklusban lehet bármit is tudni.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

autópálya

vasút

vonat

fejlesztés

gyorsvasút

autóút