Régi hagyományok, új kalandok: kezdődik a szezon Gemencben

MTI   
  Megosztom
Régi hagyományok, új kalandok: kezdődik a szezon Gemencben

Családi programokkal, az erdei vasúton nosztalgia szerelvénnyel és sétahajózással kezdődik május 1-jén a turisztikai idény a Gemencben.

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint a Régi hagyományok, új kalandok elnevezésű szezonnyitó eseményen sok gyerekeknek szóló, játékos program, erdei túrák, méz- és lekvárkóstoló, tematikus kiállítások várják az érdeklődőket, az erdei vasút ünnepi menetrendje szerint Keselyűsig nyolc állomásra lehet eljutni.

A vasúton hét járat indul a nap folyamán, délelőtt kilenc óra és délután fél négy között négy alkalommal Malomtelelő állomásig nosztalgiaszerelvény jár a Rezét gőzössel. A vasút egyes állomásaitól indulva a kirándulók a Molnárka, a Forgó-tavi és a Fekete gólya tanösvényen, több vadmegfigyelőn ismerkedhetnek meg a Gemenc élővilágával, a pörbölyi, Gemenc kincsei című interaktív kiállítás mellett nyitva lesz a nagyrezéti méhészeti gyűjtemény és a lassi halászati kiállítás is.

A Molnárka tanösvényen emellett a gyerekeket kincskereső erdei kalandra hívják a szervezők, a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban többek közt pónilovagláson, hangszerkészítő foglalkozáson, lézeres lövészeten vehetnek részt. A programok az erdei vasút menetjegyével látogathatók

A bajai Gemenc vándorponttól a Gemenc sétahajó három időpontban indul egyórás dunai kirándulásra; az erdőgazdaság azt ígéri, hogy az út résztvevői megcsodálhatják a Gemenc különleges madárvilágát, és kis szerencsével gímszarvast, vaddisznót is megfigyelhetnek. A hajókirándulásra április 30-án 16 óráig lehet jelentkezni a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kirándulás

túra

gemenc

családi program

program

erdei vasút