Kiderült, mennyi pénzből újul meg az egri vár

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, mennyi pénzből újul meg az egri vár

Megvan a felújításra kiírt tender nyertese. Az egri vár turisztikai célú fejlesztésére 1 milliárd 237 millió forintos ajánlat lett a befutó - közölte a napi.hu.

A portál szerint a nyílt tender eredményét a két ajánlatkérő, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. és a Dobó István Vármúzeum tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben, mely szerint a helybeli Imola Konstrukt Építőipari Kft. nyerte meg a tendert. Az egri vár turisztikai fejlesztésére 1 milliárd 237 millió forint jut, a becsült ellenérték 953 millió forint volt. A projektet az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) finanszírozza.

A felújítás kötelező részei a déli fogadóépület, a Varkoch Kapu, valamint az ágyúdomb lesznek, ám az ajánlatkérők az Ispotály pince, a déli belső várfal, a Hyppolit kapu, a déli kapubejárat és kistámfal, valamint a déli falszoros felújítását is kérhetik opcionálisan.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

egri vár

felújítás

pályázat