Kiderült, mennyi pénzből újul meg az egri vár

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, mennyi pénzből újul meg az egri vár

Megvan a felújításra kiírt tender nyertese. Az egri vár turisztikai célú fejlesztésére 1 milliárd 237 millió forintos ajánlat lett a befutó - közölte a napi.hu.

A portál szerint a nyílt tender eredményét a két ajánlatkérő, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. és a Dobó István Vármúzeum tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben, mely szerint a helybeli Imola Konstrukt Építőipari Kft. nyerte meg a tendert. Az egri vár turisztikai fejlesztésére 1 milliárd 237 millió forint jut, a becsült ellenérték 953 millió forint volt. A projektet az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) finanszírozza.

A felújítás kötelező részei a déli fogadóépület, a Varkoch Kapu, valamint az ágyúdomb lesznek, ám az ajánlatkérők az Ispotály pince, a déli belső várfal, a Hyppolit kapu, a déli kapubejárat és kistámfal, valamint a déli falszoros felújítását is kérhetik opcionálisan.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

egri vár

felújítás

pályázat