A bicaj mindenkié: a napokban befejeződik a közösségi kerékpárrendszer kiépítése

HelloVidék   
  Megosztom
A bicaj mindenkié: a napokban befejeződik a közösségi kerékpárrendszer kiépítése

A végéhez közelít a rövidesen induló közösségi kerékpárrendszer dokkolóállomásainak építése. Az elektromos meghajtással is működő bicikliket már legyártotta az ezzel megbízott cég, a kétkerekűeket várhatóan júniustól lehet majd kibérelni – írja a Pécsújság.hu.

Hamarosan Pécsett is elérhető lesz az úgynevezett kerékpármegosztó rendszer, ennek lényege, hogy a meghatározott helyszíneken fellelhető bicikliket - díjfizetés ellenében - gyakorlatilag bárki kibérelheti, a kétkerekűeket pedig a dokkolóállomások egyikén kell letenni a használatot követően.

Ez a lehetőség már több városban elérhető a közlekedők számára, a tapasztalatok többségében pozitívak, például a budapesti MOL Bubi a turisták és a helyiek között is kedvelt, összességében már 127 dokkolóhelyről több mint 1500 bicikli bérelhető. Már javában zajlanak a kivitelezési munkálatok, közölte Páva Zsolt, Pécs polgármestere. A városban összesen hét dokkoló épül a 400 ágyas klinikától a Zsolnay Kulturális Negyedig terjedő kerékpárút mentén.

A Pécsre kerülő összesen hetven darab, a domborzati viszonyoknak megfelelően elektromos meghajtással is működtethető kerékpárt már legyártotta a feladattal megbízott cég.

A tervek szerint néhány héten belül elkezdődik a tesztüzem. Várhatóan júniustól használhatják majd a pécsiek és a turisták a közbringa rendszert.

- fogalmazott a városvezető.

Dokkolóállomást a 400 ágyas klinikánál, a Barbakánnál, Széchenyi tér-Szeppessy Ignác utca találkozásánál, a Kossuth, Búza és 48-as tereken, illetve a Zsolnay Kulturális Negyedben építenek. A munkálatokkal a napokban végeznek. Arról, hogy a szolgáltatást milyen díjszabás mellett vehető igénybe, a városi képviselő-testület hoz majd döntést.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

bicikli