Hát nem volt még elég? Újabb ciklon rohanja le az országot

MTI   
  Megosztom
Hát nem volt még elég? Újabb ciklon rohanja le az országot

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon és a középső országrészben éjszaka többfelé várható zápor, helyenként zivatar, ugyanakkor keleten változóan felhős lesz az ég.

Időjárási helyzet Európában

Franciaország, a Skandináv-félsziget, valamint a Kelet-Európai-síkság fölött egy-egy ciklon örvénylik. Hatásukra a felsorolt tájakon erősen felhős vagy borult az ég, és főként a frontok mentén több helyen esik az eső, zápor. Szárazföldünk több részén anticiklonális hatások érvényesülnek, változóan felhős az ég, több órára kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északnyugati vidékén többnyire 4, 10, középen és nyugaton általában 12 és 22 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli részén és az Ural előterében van, ahol a délutáni órákra 25, 30 fok közé melegszik fel a levegő, sőt néhol 31, 32 fokot is mérnek. A nyugat felől vonuló frontálzóna, majd a mediterrán térségben kialakuló ciklon vasárnap estig eléri a Kárpát-medence nyugati tájait is, emiatt ott többfelé lesz eső, zápor, és több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig

Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon és a középső országrészben éjszaka többfelé várható zápor, helyenként zivatar, ugyanakkor keleten változóan felhős lesz az ég. Vasárnap a Dunántúlon folytatódik az erősen felhős vagy borult idő többfelé esővel, záporral, délután, este délnyugaton néhol zivatarral. Másutt változóan felhős lesz az ég, és főként a Duna-Tisza közén fordulhat elő helyenként zápor, északkeleten, keleten csapadék nem valószínű. Eleinte a délnyugati szél időnként megélénkül, majd éjszaka nyugaton északnyugatira fordul. Vasárnap a Dunántúlon az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, keleten megélénkül az északkeleti szél. Zivatarok környezetében szombaton és vasárnap is lehetnek viharos széllökések.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

eső

időjárás

előrejelzés

időjárás jelentés

omsz

meteorológia

zivatar

zápor