Kiderült: új magyar helyszínek lehetnek a világörökség részei

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: új magyar helyszínek lehetnek a világörökség részei

A világörökség része lehet nyolc Balaton-felvidéki helyszín: nyolc helyszín közel hárommilliárd forintot áldozhat a világörökségi kultúrtáj turisztikai fejlesztési projekt keretében fejlesztésekre - írja a vaol.hu.

Veszprém megye három települése részesülhet több mint egymilliárd forint támogatásban. Szigliget, Badacsonytomaj és a Folly arborétum fejleszthet. A világörökségi pályázatokkal jó célt szolgálunk. Amellett, hogy óvjuk környezetünket, turisztikai szempontból is jelentősek, hiszen a területen a turizmus meghatározó része az életünknek, de a magyar gazdaságnak szintén

– mondta a Veszprém megyei hírportálnak Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő. A Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója, Fekete-Páris Judit hozzátette, hogy egy éve kezdték el a világörökségi kultúrtáj turisztikai fejlesztési projektet. A projekt keretében több fejlesztés megvalósult már a Folly arborétumban.

Nyolc helyszín közel hárommilliárd forintot áldozhat a projekt keretében a fejlesztésekre. A Folly arborétumban elkészült a látogatóközpont, ahol a borhoz, szőlőhöz, azok gasztronómia szerepéhez kapcsolódó kiállítás nyílik majd. Több szabadidős attrakció fejlesztése is megvalósult

– mondta Fekete-Páris Judit. A náddal fedett fogadóépület és a látogatóközpont felújítása a projekt két fő elemét képezi, valamint a kert felsőbb részeiben elkészült egy magasított ösvény is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

világörökség

unesco

veszprém

szigliget

badacsonytomaj

folly arborétum