Kiderült: új magyar helyszínek lehetnek a világörökség részei

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: új magyar helyszínek lehetnek a világörökség részei

A világörökség része lehet nyolc Balaton-felvidéki helyszín: nyolc helyszín közel hárommilliárd forintot áldozhat a világörökségi kultúrtáj turisztikai fejlesztési projekt keretében fejlesztésekre - írja a vaol.hu.

Veszprém megye három települése részesülhet több mint egymilliárd forint támogatásban. Szigliget, Badacsonytomaj és a Folly arborétum fejleszthet. A világörökségi pályázatokkal jó célt szolgálunk. Amellett, hogy óvjuk környezetünket, turisztikai szempontból is jelentősek, hiszen a területen a turizmus meghatározó része az életünknek, de a magyar gazdaságnak szintén

– mondta a Veszprém megyei hírportálnak Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő. A Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója, Fekete-Páris Judit hozzátette, hogy egy éve kezdték el a világörökségi kultúrtáj turisztikai fejlesztési projektet. A projekt keretében több fejlesztés megvalósult már a Folly arborétumban.

Nyolc helyszín közel hárommilliárd forintot áldozhat a projekt keretében a fejlesztésekre. A Folly arborétumban elkészült a látogatóközpont, ahol a borhoz, szőlőhöz, azok gasztronómia szerepéhez kapcsolódó kiállítás nyílik majd. Több szabadidős attrakció fejlesztése is megvalósult

– mondta Fekete-Páris Judit. A náddal fedett fogadóépület és a látogatóközpont felújítása a projekt két fő elemét képezi, valamint a kert felsőbb részeiben elkészült egy magasított ösvény is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

világörökség

unesco

veszprém

szigliget

badacsonytomaj

folly arborétum