Kiderült: új magyar helyszínek lehetnek a világörökség részei

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: új magyar helyszínek lehetnek a világörökség részei

A világörökség része lehet nyolc Balaton-felvidéki helyszín: nyolc helyszín közel hárommilliárd forintot áldozhat a világörökségi kultúrtáj turisztikai fejlesztési projekt keretében fejlesztésekre - írja a vaol.hu.

Veszprém megye három települése részesülhet több mint egymilliárd forint támogatásban. Szigliget, Badacsonytomaj és a Folly arborétum fejleszthet. A világörökségi pályázatokkal jó célt szolgálunk. Amellett, hogy óvjuk környezetünket, turisztikai szempontból is jelentősek, hiszen a területen a turizmus meghatározó része az életünknek, de a magyar gazdaságnak szintén

– mondta a Veszprém megyei hírportálnak Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő. A Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója, Fekete-Páris Judit hozzátette, hogy egy éve kezdték el a világörökségi kultúrtáj turisztikai fejlesztési projektet. A projekt keretében több fejlesztés megvalósult már a Folly arborétumban.

Nyolc helyszín közel hárommilliárd forintot áldozhat a projekt keretében a fejlesztésekre. A Folly arborétumban elkészült a látogatóközpont, ahol a borhoz, szőlőhöz, azok gasztronómia szerepéhez kapcsolódó kiállítás nyílik majd. Több szabadidős attrakció fejlesztése is megvalósult

– mondta Fekete-Páris Judit. A náddal fedett fogadóépület és a látogatóközpont felújítása a projekt két fő elemét képezi, valamint a kert felsőbb részeiben elkészült egy magasított ösvény is.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

világörökség

unesco

veszprém

szigliget

badacsonytomaj

folly arborétum