Élesedett a szigor: hónapokra ugrik a jogsid, ha nem állsz meg a zebránál

Index   
  Megosztom
Élesedett a szigor: hónapokra ugrik a jogsid, ha nem állsz meg a zebránál

Majdnem gyalogost gázolt el az a Ford, aminek vezetője nem állt meg egy szikszói gyalogátkelőhely előtt. A rendőrség első fokú határozatában még aznap eltiltotta a sofőrt a vezetéstől - írja a rendőrség közlése alapján az Index.

A Fordot vezető sofőr május 14-én nem adott elsőbbséget Szikszón a Kassai és a Balassi út kereszteződésénél. A gyalogos már megkezdte az áthaladást. A hatóság nemcsak pénzbírsággal sújtotta, hanem két hónapra el is tiltotta a vezetéstől a szabályszegő sofőrt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőrség felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a rendőrök a folyamatos közúti ellenőrzések során azonnali intézkedést és hatósági eljárást alkalmaz a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben. A megyében május 14. és 17. között tartják a "Zebra terv" baleset-megelőzési akciót, melynek keretében minden városban kiemelt rendőri jelenlét lesz tetten érhető a zebrák környékén.

Ahogy a rendőrség twitteréről kiderül, nemcsak a büntetésről szól ez az akció, mert a zebránál helyesen viselkedők ajándék zebrában is részesülhetnek:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

baleset

zebra

elsőbbségadás

autó

utazás