Élesedett a szigor: hónapokra ugrik a jogsid, ha nem állsz meg a zebránál

Index   
  Megosztom
Élesedett a szigor: hónapokra ugrik a jogsid, ha nem állsz meg a zebránál

Majdnem gyalogost gázolt el az a Ford, aminek vezetője nem állt meg egy szikszói gyalogátkelőhely előtt. A rendőrség első fokú határozatában még aznap eltiltotta a sofőrt a vezetéstől - írja a rendőrség közlése alapján az Index.

A Fordot vezető sofőr május 14-én nem adott elsőbbséget Szikszón a Kassai és a Balassi út kereszteződésénél. A gyalogos már megkezdte az áthaladást. A hatóság nemcsak pénzbírsággal sújtotta, hanem két hónapra el is tiltotta a vezetéstől a szabályszegő sofőrt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőrség felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a rendőrök a folyamatos közúti ellenőrzések során azonnali intézkedést és hatósági eljárást alkalmaz a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben. A megyében május 14. és 17. között tartják a "Zebra terv" baleset-megelőzési akciót, melynek keretében minden városban kiemelt rendőri jelenlét lesz tetten érhető a zebrák környékén.

Ahogy a rendőrség twitteréről kiderül, nemcsak a büntetésről szól ez az akció, mert a zebránál helyesen viselkedők ajándék zebrában is részesülhetnek:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

közlekedés

baleset

zebra

elsőbbségadás

autó

utazás