Élesedett a szigor: hónapokra ugrik a jogsid, ha nem állsz meg a zebránál

Index   
  Megosztom
Élesedett a szigor: hónapokra ugrik a jogsid, ha nem állsz meg a zebránál

Majdnem gyalogost gázolt el az a Ford, aminek vezetője nem állt meg egy szikszói gyalogátkelőhely előtt. A rendőrség első fokú határozatában még aznap eltiltotta a sofőrt a vezetéstől - írja a rendőrség közlése alapján az Index.

A Fordot vezető sofőr május 14-én nem adott elsőbbséget Szikszón a Kassai és a Balassi út kereszteződésénél. A gyalogos már megkezdte az áthaladást. A hatóság nemcsak pénzbírsággal sújtotta, hanem két hónapra el is tiltotta a vezetéstől a szabályszegő sofőrt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőrség felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a rendőrök a folyamatos közúti ellenőrzések során azonnali intézkedést és hatósági eljárást alkalmaz a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben. A megyében május 14. és 17. között tartják a "Zebra terv" baleset-megelőzési akciót, melynek keretében minden városban kiemelt rendőri jelenlét lesz tetten érhető a zebrák környékén.

Ahogy a rendőrség twitteréről kiderül, nemcsak a büntetésről szól ez az akció, mert a zebránál helyesen viselkedők ajándék zebrában is részesülhetnek:

  Megosztom

hellovidék

közlekedés

baleset

zebra

elsőbbségadás

autó

utazás