Itt épülhet a legújabb magyar híd: több városnak is kapóra jöhet

HelloVidék   
  Megosztom
Itt épülhet a legújabb magyar híd: több városnak is kapóra jöhet

Eredményesen zárult a mohácsi Duna-híd tervezésére kiírt pályázat, újabb állomásához ért a beruházás. A fejlesztés Pécs számára is fontos, hiszen utat nyit keleti irányba, Szeged, Debrecen felé is összeköttetést jelenthet a későbbiekben - írja a Pécsma.hu.

A portál szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ugyanis a napokban eredményt hirdetett az erre kiírt közbeszerzésen, elkezdődhet a Mohácsra tervezett új Duna-híd műszaki tervezése. A tervek szerint a Speciálterv Építőmérnöki Kft. végezheti el a munkát, a beruházás összege 972 millió forint. A tervek szerint 240 méteres híd köti majd össze a folyó két partját, ráadásul ez lesz Baranya első Duna-hídja.

Nagyon rég vágytak már a mohácsiak egy hídra, mivel a kompot nagyban befolyásolták az időjárás változásai. Ha elkészül a híd, az nagyban megkönnyítené a környéken élők életét a közlekedés szempontjából. Természetesen nem csak a városank lenne jó a híd megépítése, de a Dunántúl legnagyobb városának, Pécsnek is javára válna.

Nem ez lesz az egyetlen híd

A cél, hogy a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld központját, azaz Pécset és Szegedet gyorsforgalmi kösse össze. Pécstől az M60-M6 már készen van, ezt követi kelet felé haladva a híd, majd innen kell közúti kapcsolatot létrehozni Szeged felé

- jelentette be Orbán Viktor kormányfő. Ráadásul kitért arra is, hogy a mostani híd megépítése mellett tervben van egy második is, ami az M6-os autópályát és az 51-es főutat köti össze.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

duna

híd

pécs

baranya