Komoly fejlesztésbe kezdtek a magyar halálúton: 2023-ra lesz kész

HelloVidék   
  Megosztom
Komoly fejlesztésbe kezdtek a magyar halálúton: 2023-ra lesz kész

Jövőre elkezdik és 2023-ra befejezik a 37-es főút négysávúsítását Gesztely és Szerencs között. A beruházás nemcsak az útszakasszal közvetlenül érintett települések, de egész Zemplén számára fontos és meghatározó lehet, így érthetően nagy várakozás előzi meg - írja a boon.hu.

A portál megírta, hogy a beruházás keretében kivágják az út menti fákat, mivel azok baleset esetén nagyon megnehezítik a mentési munálatokat, valamint a viharos időjárás idején balesetveszélyt jelentenek. Megkérdezte továbbá a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t a leendő beruházásról, a kérdésekre a vállalat az alábbi választ adta:

„A 37. sz. főút Gesztely–Szerencs közötti szakasz négynyomúsításának megvalósítása elnevezésű projekt keretében a 37. sz. főút 18,9 kilométeres szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése és a jelenleg 2-szer 1 forgalmi sávos főút 2-szer 2 sávra történő bővítése történik majd. A szakaszon egységesen körforgalmú csomópontok létesülnek, ebből a kezdő csomópont turbó körforgalom, míg a további három egysávos körforgalom (Újharangod–Taktaharkány, Bekecs–Taktaharkány, 37-es út Bekecs és a Béke út keresztezéseiben) lesz. A beruházás során összesen 6 darab meglévő vízfolyás feletti híd bontására és új vasbeton híd építésére kerül sor.

A kivitelező kiválasztására vonatkozó sikeres közbeszerzési eljárás után a munkák várhatóan 2020. második negyedévében indulhatnak el és várhatóan 2023. év elején érnek majd véget. A beruházást követően a balesetveszélyes és forgalmas szakaszon, elválasztott forgalmi sávokon érhetik el úti céljukat a közlekedők. A fejlesztés után Miskolc megközelítése a térségből gyorsabb és biztonságosabb lesz”.

Az érintett szakaszon ugyan azokat a technikai megoldásokat vetik be, mint a már négysávú útszakaszon Miskolc és Gesztely között. A tarcali elágazáshoz körforgalmat terveznek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

autóút

fejlesztés

körforgalom

híd

gesztely

szerencs

beruházás