Komoly fejlesztésbe kezdtek a magyar halálúton: 2023-ra lesz kész

HelloVidék   
  Megosztom
Komoly fejlesztésbe kezdtek a magyar halálúton: 2023-ra lesz kész

Jövőre elkezdik és 2023-ra befejezik a 37-es főút négysávúsítását Gesztely és Szerencs között. A beruházás nemcsak az útszakasszal közvetlenül érintett települések, de egész Zemplén számára fontos és meghatározó lehet, így érthetően nagy várakozás előzi meg - írja a boon.hu.

A portál megírta, hogy a beruházás keretében kivágják az út menti fákat, mivel azok baleset esetén nagyon megnehezítik a mentési munálatokat, valamint a viharos időjárás idején balesetveszélyt jelentenek. Megkérdezte továbbá a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t a leendő beruházásról, a kérdésekre a vállalat az alábbi választ adta:

„A 37. sz. főút Gesztely–Szerencs közötti szakasz négynyomúsításának megvalósítása elnevezésű projekt keretében a 37. sz. főút 18,9 kilométeres szakaszának 11,5 tonnás burkolatmegerősítése és a jelenleg 2-szer 1 forgalmi sávos főút 2-szer 2 sávra történő bővítése történik majd. A szakaszon egységesen körforgalmú csomópontok létesülnek, ebből a kezdő csomópont turbó körforgalom, míg a további három egysávos körforgalom (Újharangod–Taktaharkány, Bekecs–Taktaharkány, 37-es út Bekecs és a Béke út keresztezéseiben) lesz. A beruházás során összesen 6 darab meglévő vízfolyás feletti híd bontására és új vasbeton híd építésére kerül sor.

A kivitelező kiválasztására vonatkozó sikeres közbeszerzési eljárás után a munkák várhatóan 2020. második negyedévében indulhatnak el és várhatóan 2023. év elején érnek majd véget. A beruházást követően a balesetveszélyes és forgalmas szakaszon, elválasztott forgalmi sávokon érhetik el úti céljukat a közlekedők. A fejlesztés után Miskolc megközelítése a térségből gyorsabb és biztonságosabb lesz”.

Az érintett szakaszon ugyan azokat a technikai megoldásokat vetik be, mint a már négysávú útszakaszon Miskolc és Gesztely között. A tarcali elágazáshoz körforgalmat terveznek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

autóút

fejlesztés

körforgalom

híd

gesztely

szerencs

beruházás