Mindent elönt a sártenger: rendesen betesz Baranyának az eső

HelloVidék   
  Megosztom
Mindent elönt a sártenger: rendesen betesz Baranyának az eső

A heves esőzések után a földekről lezúduló iszap és sár rendszeresen elönti a Görcsöny Baksa útszakaszt. A hatóságok kezdeményezhetik, hogy a földtulajdonos más növénykultúra termesztésével foglalkozzon – írja a Bama.hu.

Minden nagyobb esőzés után ellepi a sár és a víz a Görcsöny Baksa közötti útszakaszt. A hétfői heves esőzések után hosszú útszakaszon hömpölygött, majd állt a sáros víz.

Kezelésünkbe tartozó állami utak mellett található árkok az országos közúton „keletkező” vízmennyiség elvezetésére vannak méretezve. A környező, magasabban fekvő földekről lezúduló hatalmas mennyiségű víz elvezetéséről a terület gazdájának kell gondoskodnia.

– mondta el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóosztálya.

A cég kapcsolatban van a Növény- és Talajvédelmi Hatósággal, akikhez a környező földekről lezúduló iszap- és sárfolyásokat jelentik, ők akár hatósági eljárást kezdeményezhetnek a tulajdonos(ok) felé és más talajművelési módozatot, más növénykultúra termesztését is előírhatják.

Amennyiben a helyzet olyan súlyos, hogy érinti a burkolatot is, sebességkorlátozást kell bevezetni az érintett útszakaszon, de szélsőséges esetben az országos közút lezárására is sor kerülhet. A közlekedők a rendőrséget és az adott útszakaszt kezelő társaságot is értesíthetik. A közlekedők bejelentéseiket a nemrégiben megújult kozut.hu „E-Ügyfélszolgálat” menüpontján keresztül is megtehetik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sár

eső

út

autóút

közlekedés

földek