Itt tekerhetnek a csongrádiak: új kerékpárút épül a megyében

MTI   
  Megosztom
Itt tekerhetnek a csongrádiak: új kerékpárút épül a megyében

Uniós támogatással csaknem egymilliárd forintból kerékpárút épül Sándorfalva és Ópusztaszer között, a beruházás részben a természeti értékek iránt érdeklődő turistákat szolgálja - tájékoztatta a Csongrád Megyei Önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a Sándorfalvát Dócon keresztül Ópusztaszerrel összekötő kerékpárút megépítése szerepel az országos és a megyei területrendezési tervben, eddig azonban nem volt rá megfelelő forrás.

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, a fejlesztés turisztikai szempontból is jelentős. A beruházás célja többek közt a természetbarát turizmust kedvelők kiszolgálása, hisz Sándorfalván a pihenőparkot, míg Ópusztaszeren az emlékparkot érinti majd az út. A nyomvonal részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzeten és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tiszavölgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.

A 17,6 kilométer hosszú kerékpárút lakott területen kívül 2,5, míg a településeken belül 2,25 méter széles lesz. Délen a Sándorfalva és Szeged között kialakított vonalhoz, míg északon az Ópusztaszer és Kistelek között létrehozott kerékpárúthoz csatlakozik. A távolabbi cél Baks irányába folytatni a hálózatot, így a Szentes felé tartó szakaszhoz is kapcsolódhat majd az út.

Az új úton lesz két árnyas pihenőhely is esőbeállóval, asztallal, padokkal, kerékpártámasszal és információs táblákkal, az egyiket a Balástya-Dóc összekötő út keresztezése közelében, a másikat pedig Sándorfalva külterületén alakítják ki - áll a közleményben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpár

kerékpárút

bringa

bringaturizmus

fejlesztés

ópusztaszer

sándorfalva