Öveket becsatolni: a traffipax már nem csak a sebességet figyeli

HelloVidék   
  Megosztom
Öveket becsatolni: a traffipax már nem csak a sebességet figyeli

Jó néhány évvel ezelőtt telepítették a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat ellenőrző rendszereket, amelyek több szabálysértés dokumentálására is alkalmas. Azonban sok ideig csak a sebességmérés funkciót kapcsolta be a hatóság, azonban egy hivatalos megkeresésből kiderült, hogy a rendszert élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék azt a szabálysértőt, aki nem használja a biztonsági övét - írja a jogmagazin.hu.

Már három éve üzemelnek Magyarországon a szupertraffipax, vagyis a Véda Közúti Intelligens Kamerahálózat, amivel a gyorshajtókat figyelték a rendőrök. A portál cikke alapján kiderült, hogy a rendszer a biztonsági öv használatára is alkalmas, valamint az illetékes rendőrkapitányság által lefolytatott eljárás után bírságot is szabnak emiatt.

A rendőrség a lap megkeresésére megírta, hogy a biztonsági öv használatára vonatkozó szabályok megtartásának ellenőrzésére kifejlesztett funkciót éles üzemmódban alkalmazzák. A tájékoztatás szerint tesztelték a biztonsági öv használatának figyelését, arra azonban nincs adat, hogy hány szabálysértést szűrtek ki a tesztek során.

A biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülő képi dokumentáció nemcsak automatizált módon kerül kiértékelésre, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is értékeli, így a lefolytatott eljárásban a jogsértés ténye 100%-osan bizonyítható

– fogalmazott válaszában a rendőrség.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

traffipax

szupertraffipax