Öveket becsatolni: a traffipax már nem csak a sebességet figyeli

HelloVidék   
  Megosztom
Öveket becsatolni: a traffipax már nem csak a sebességet figyeli

Jó néhány évvel ezelőtt telepítették a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat ellenőrző rendszereket, amelyek több szabálysértés dokumentálására is alkalmas. Azonban sok ideig csak a sebességmérés funkciót kapcsolta be a hatóság, azonban egy hivatalos megkeresésből kiderült, hogy a rendszert élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék azt a szabálysértőt, aki nem használja a biztonsági övét - írja a jogmagazin.hu.

Már három éve üzemelnek Magyarországon a szupertraffipax, vagyis a Véda Közúti Intelligens Kamerahálózat, amivel a gyorshajtókat figyelték a rendőrök. A portál cikke alapján kiderült, hogy a rendszer a biztonsági öv használatára is alkalmas, valamint az illetékes rendőrkapitányság által lefolytatott eljárás után bírságot is szabnak emiatt.

A rendőrség a lap megkeresésére megírta, hogy a biztonsági öv használatára vonatkozó szabályok megtartásának ellenőrzésére kifejlesztett funkciót éles üzemmódban alkalmazzák. A tájékoztatás szerint tesztelték a biztonsági öv használatának figyelését, arra azonban nincs adat, hogy hány szabálysértést szűrtek ki a tesztek során.

A biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülő képi dokumentáció nemcsak automatizált módon kerül kiértékelésre, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is értékeli, így a lefolytatott eljárásban a jogsértés ténye 100%-osan bizonyítható

– fogalmazott válaszában a rendőrség.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

traffipax

szupertraffipax