Öveket becsatolni: a traffipax már nem csak a sebességet figyeli

HelloVidék   
  Megosztom
Öveket becsatolni: a traffipax már nem csak a sebességet figyeli

Jó néhány évvel ezelőtt telepítették a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat ellenőrző rendszereket, amelyek több szabálysértés dokumentálására is alkalmas. Azonban sok ideig csak a sebességmérés funkciót kapcsolta be a hatóság, azonban egy hivatalos megkeresésből kiderült, hogy a rendszert élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék azt a szabálysértőt, aki nem használja a biztonsági övét - írja a jogmagazin.hu.

Már három éve üzemelnek Magyarországon a szupertraffipax, vagyis a Véda Közúti Intelligens Kamerahálózat, amivel a gyorshajtókat figyelték a rendőrök. A portál cikke alapján kiderült, hogy a rendszer a biztonsági öv használatára is alkalmas, valamint az illetékes rendőrkapitányság által lefolytatott eljárás után bírságot is szabnak emiatt.

A rendőrség a lap megkeresésére megírta, hogy a biztonsági öv használatára vonatkozó szabályok megtartásának ellenőrzésére kifejlesztett funkciót éles üzemmódban alkalmazzák. A tájékoztatás szerint tesztelték a biztonsági öv használatának figyelését, arra azonban nincs adat, hogy hány szabálysértést szűrtek ki a tesztek során.

A biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülő képi dokumentáció nemcsak automatizált módon kerül kiértékelésre, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is értékeli, így a lefolytatott eljárásban a jogsértés ténye 100%-osan bizonyítható

– fogalmazott válaszában a rendőrség.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

traffipax

szupertraffipax