Öveket becsatolni: a traffipax már nem csak a sebességet figyeli

HelloVidék   
  Megosztom
Öveket becsatolni: a traffipax már nem csak a sebességet figyeli

Jó néhány évvel ezelőtt telepítették a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat ellenőrző rendszereket, amelyek több szabálysértés dokumentálására is alkalmas. Azonban sok ideig csak a sebességmérés funkciót kapcsolta be a hatóság, azonban egy hivatalos megkeresésből kiderült, hogy a rendszert élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék azt a szabálysértőt, aki nem használja a biztonsági övét - írja a jogmagazin.hu.

Már három éve üzemelnek Magyarországon a szupertraffipax, vagyis a Véda Közúti Intelligens Kamerahálózat, amivel a gyorshajtókat figyelték a rendőrök. A portál cikke alapján kiderült, hogy a rendszer a biztonsági öv használatára is alkalmas, valamint az illetékes rendőrkapitányság által lefolytatott eljárás után bírságot is szabnak emiatt.

A rendőrség a lap megkeresésére megírta, hogy a biztonsági öv használatára vonatkozó szabályok megtartásának ellenőrzésére kifejlesztett funkciót éles üzemmódban alkalmazzák. A tájékoztatás szerint tesztelték a biztonsági öv használatának figyelését, arra azonban nincs adat, hogy hány szabálysértést szűrtek ki a tesztek során.

A biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülő képi dokumentáció nemcsak automatizált módon kerül kiértékelésre, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is értékeli, így a lefolytatott eljárásban a jogsértés ténye 100%-osan bizonyítható

– fogalmazott válaszában a rendőrség.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

traffipax

szupertraffipax