Milliárdos beruházás: víziturisztikai fejlesztések kezdődnek a Felső-Tiszán

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: víziturisztikai fejlesztések kezdődnek a Felső-Tiszán

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai feljesztés. 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból négy településen - Tiszabecs, Szabolcsveresmart, Rakamaz, Tokaj - egyebek mellett víziturisztikai megállóhelyek jönnek létre - közölte a Bejárható Magyarország Sportüzemeltetési Nonprofit Kft., a projekt konzorciumvezetője az MTI-vel.

A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben a fejlesztéssel a Tisza felső szakasza alkalmassá válik arra, hogy népszerű, minőségi szolgáltatásokat biztosító hazai víziturisztikai attrakció legyen a jövőben. A Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló fejlesztés előkészítése 2018 októberében indult.

A projektet konzorciumi formában valósítja meg a Bejárható Magyarország Sportüzemeltetési Nonprofit Kft. mint konzorciumvezető, és a konzorciumi tagok, közöttük Döge Község Önkormányzata, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a Felső-tiszai Vízitúra Sportegyesület és a Zempléni Zenit Alapítvány. A projekt célja a korábbi fejlesztésekhez kapcsolódva a Felső-Tisza vízi turizmusának fejlesztése. A korábbi évtizedekben hagyománnyá vált tiszai vízitúrázás feltételei javulnak a Tisza-vidék vízi turizmus fejlesztéshez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésével.

A pályázatban Szabolcsveresmarton a hazai forrásból létrehozni tervezett csónakház, csónaktároló és közösségi tér környezetének kert- és területrendezésére kerül sor, és elkészül a megközelíthetőséget biztosító út és a parkoló. Két víziturisztikai megállóhely újul meg Tiszabecs és Rakamaz területén, Tokajban szórakoztató víziturisztikai eszközöket vásárol a konzorcium vezetője.

A projekt várhatóan 2020. szeptember 30-ra fejeződik be, a helyi turisztikai attrakciók megújulásával a térségben működő turizmussal, vendéglátással foglalkozók várhatóan magasabb látogatószámmal, nagyobb kereslettel számolhatnak

- közölték. Ezek mellett garantált programcsomagokat alakítanak ki a projektben résztvevők más, a kiemelt turisztikai térségben elérhető attrakciókkal együttműködve. Példaként említik a Tiszabecstől Tivadarig elnevezésű 3 napos klasszikus Tisza-túrát, vagy a Rétköz természeti értékei - Madármegfigyelő túra SUP deszkán programot, vagy a Hegyalja történelme aktívan - kerékpár és kenutúra a Hegyalján című programot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

felső-tisza

beruházás

felújítás

tiszabecs

rakamaz

tokaj

szabolcsveresmart

víziturisztika