Különleges vonatokkal utazhatsz a hétvégén: mutatjuk, merre!

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges vonatokkal utazhatsz a hétvégén: mutatjuk, merre!

Augusztus első hétvégéjén a MÁV-START és a MÁV Nosztalgia ismét retró hétvégével várja a vasútbarátokat. NOHAB és Szergej mozdonyokkal közlekednek vonatok Székesfehérvár és Tapolca között. Az idei második múltidéző hétvége különlegessége, hogy hosszú idő óta először fog közlekedni narancs festésű NOHAB mozdony menetrendszerinti személyszállító vonat élén, valamint az előző hétvégéhez hasonlóan a hatvanas-hetvenes évek színterve alapján fényezett vékonycsíkos gyorsvonati kocsik újra korhű színterv alapján fényezett mozdonnyal közlekednek.

Púpos mozdony

Ezen a hétvégén a MÁV Nosztalgia gyári festésű 408 114-es Púpos mozdonya fog közlekedni a Balatonnál. Augusztus 2-án pénteken a 19796-os számú Tekergő gyorsvonatot továbbítja Székesfehérvártól, ahonnan menetrend szerint 17:00-kor indul, és este 19:19-re ér Tapolcára.

Augusztus 3-án, szombaton a szerelvény 19747-es személyvonatként reggel 9:08-kor indul Tapolcáról Balatonfüred felé, ahova 10:15-re érkezik, majd napközben a füredi állomáson is megtekinthető. Délután 17:40-kor indul vissza Tapolcára 19748-as számú személyvonatként.

Vasárnap szintén a 19747-es és a 19748-as vonatként halad végig, majd este a 20:38-kor induló, 19791-es Tekergő gyorsvonatot továbbítja Tapolcától Székesfehérvárig.

Szergej mozdony

A MÁV-START régi festésű 628 194-es Szergej mozdonya Tekergő gyorsvonatok élén lesz látható. Augusztus 3-án, szombaton a 13 órakor induló, 16907-es számú Tekergő gyorsvonatot továbbítja Székesfehérvártól Tapolcáig.

Visszafele 1973-as Tekergő gyorsvonatként 16:38-kor indul Tapolcáról, majd 18:57-re érkezik Székesfehérvárra. A szerelvény a tervek szerint eredeti festésű, vékonycsíkos Rába gyorsvonati kocsikból fog állni. A vonatot Székesfehérvárról várhatóan a 431 001-es pályaszámú, a vékonycsíkos gyorsvonati kocsikhoz illeszkedő, eredeti színtervű villanymozdony (Szili) fogja Budapestig továbbítani.

Vasárnap ugyanebben a fordulóban (16907/1973) közlekedik a 194-es Szergej mozdony, de a szerelvényben a jelenlegi azúrkék-achátszürke arculatnak megfelelő kocsik fognak közlekedni, kivéve a poggyászkocsit, ami korhű, sötétzöld festésű lesz a terveink szerint.

Ezeken kívül még egy Szergej mozdony közlekedik a vonalon, amely nagyrészt a Kék Hullám sebesvonatokat fogja továbbítani. Szombaton és vasárnap egyaránt 4:29-kor indul Székesfehérvárról a 9710-es számú személyvonat élén, ami 7:03-ra ér Tapolcára. Innen 7:40-kor indul vissza a 19707-es számú Kék Hullám sebesvonattal, amely 10 órára ér be a székesfehérvári állomásra. A sebesvonat villamos vontatással folytatja útját Budapest felé, a Szergej pedig a főváros felől érkező, Székesfehérvárról 11:57-kor továbbinduló 19794-es számú Kék Hullám sebesvonattal indul vissza Tapolcára, ahova 14:22-kor érkezik. Ezt követően a 15:40-kor induló 19703-as Kék Hullám sebesvonatot vontatja a székesfehérvári állomásig, ahova 18 órakor érkezik.

Mivel a Szergej mozdony a szerelvényben közlekedő InterCity kocsi légjavító berendezését nem tudja energiával ellátni, ezért a vonatban a MÁV Nosztalgia villamos fűtőkocsija is közlekedik.

NOHAB mozdony

A MÁV Nosztalgia 618 019-es pályaszámú, narancs festésű NOHAB mozdonya szombaton és vasárnap Székesfehérvárról a 9 órakor induló 1972-es számú Tekergő gyorsvonatot továbbítja Tapolcáig, ahova 11:19-re érkezik. Innen 12:38-kor indul vissza 16906-os Tekergő gyorsvonatként, és 14:57-re ér Székesfehérvárra, majd a járat innentől villamos vontatással folytatja útját Záhony felé.

A szerelvény a tervek szerint szombaton a zöld poggyászkocsival kiegészített, a jelenkornak megfelelő arculatú kocsikból, vasárnap vékonycsíkos, retró megjelenésű Rába gyorsvonati kocsikból fog állni, utóbbit Budapest-Déliből Székesfehérvárig várhatóan a 431-001-es pályaszámú eredeti festésű villanymozdony (Szili) vontatja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

közlekedés

vonat

vasút

máv

nosztalgia

mozdony

retro