Európai szintre lépnek a vonatállomások: elindult a nagyszabású felújítás

HelloVidék   
  Megosztom
Európai szintre lépnek a vonatállomások: elindult a nagyszabású felújítás

Az „50 megújuló állomás” elnevezésű komplex karbantartási programon túl, a MÁV öt vidéki területi igazgatósága saját régiójában, saját munkaerő bevonásával, üzemeltetési forrás felhasználásával koncentrált karbantartási munkálatokat és az utasforgalmi területek esztétikai megújítását végzi.

A Törökszentmiklóstól Záhonyig több megyére is kiterjedő vasúthálózatot üzemeltető debreceni pályavasúti területi igazgatóság kollégái a hajdú-bihari megyeszékhely mellett idén 39 másik állomáson és megállóhelyen dolgoznak azon, hogy az utasforgalmi területek esztétikailag megújuljanak, az erre közlekedőket szebb és jobb körülmények fogadják, olvasható a MÁV Zrt. közlemnényében.

Az elvégzendő feladatok között szerepel többek között a

  • fém- és fafelületek festése (padok, hulladékgyűjtő, nyílászárók, korlátok, oszlopok, jelzők)
  • a vakolatok megújítása
  • az állomási kiskertek rendbetétele, füvesítés, virágosítás
  • a kerékpártárolók felújítása.

Idén márciusban kezdődött a térségben az állomások esztétikai megújítása. Június végéig 18 állomás munkálatai fejeződtek be, összesen 10.000 munkaórába telt, hogy ez a közel húsz állomás megszépülhessen. Tiszafüred és Poroszló állomások utasforgalmi területeinek szépítése az önkormányzatokkal közösen fog megtörténni, míg további húsz állomáson és megállóhelyen a MÁV munkavállalói november végére készülnek el a karbantartási feladatokkal. Azt mutatják a tapasztalatok, hogy a megszépült állomásoknak nagyon örülnek az utasok, és ők is jobban vigyáznak a környezetükre.

Debrecen állomása esett át a legjelentősebb változásokon, ahol az utasok nagy megelégedésére megújult a mosdó, illetve szeptemberben megnyílik egy családi váróterem is, amely a kisgyerekes családok utazási komfortját növeli. Az utascsarnokban növényeket is ültettek, valamint interaktív mini kiállítást rendeztek be és várótermi padokat is kihelyeztek, hogy még komfortosabbá tegyék a várakozási időt.

2019. június végéig a következő 18 állomás és megállóhely esztétikai megújítása történt meg a debreceni régióban:

Debrecen, Fehérgyarmat, Fényeslitke, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúsámson, Hajdúnánás, Karcag, Kisköre, Komoró, Mezőpeterd, Nagyecsed, Nyírábrány, Tiborszállás, Tokaj, Újfehértó, Vásárosnamény és Záhony.

2019. év végéig ezek a további állomások és megállóhelyek készülnek el:

Ajak, Apafa, Bocskaikert, Demecser, Fegyvernek-Örményes, Gégény, Hajdúhadház, Kemecse, Kisújszállás, Kisvárda-Hármasút, Kunmadaras, Nyírbátor, Nyírbogdány, Pátroha, Poroszló, Rakamaz, Sóstó, Sóstóhegy, Téglás, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Tuzsér.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vasút

vasútállomás

felújítás

biciklitároló

utazás