Brutális szélvihar rohanta le Dél-Alföldet: 40 ezren maradtak áram nélkül

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális szélvihar rohanta le Dél-Alföldet: 40 ezren maradtak áram nélkül

Tömeges áramszolgáltatási üzemzavart okozott a Dél-Alföldön végigvonult hatalmas vihar. Az erős, helyenként 110 km/h-t is meghaladó széllel érkezett vihar hétfőn a délutáni órákban közel negyvenezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet. Néhány óra alatt azonban az NKM munkatársai az ügyfelek kétharmadánál helyreállították a szolgáltatást.

A kora délután hirtelen érkezett orkán erejű szél a megyeszékhely mellett Ásotthalomtól Deszken át Röszkéig tombolt. A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak, oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki. Az első percekben közel 40 000 ügyfélnél okozott áramszünetet, Szegeden 8000 fogyasztási helyen szűnt meg az áramszolgáltatás.

Az NKM munkatársai megerősített létszámmal kezdték meg a hibák feltárását és a helyreállítást. A munkákba más régiókból érkeztek szerelőcsapatok, bekapcsolódtak partner vállalkozók és az irodákban dolgozó villamosmérnökök is.

"Jelenleg még több mint 12 ezer ügyfélnél nincs áram és 24 kiesett középfeszültségű vonal van. Nehezíti a helyzetet, hogy az NKM áramhálózati társaságának anyagraktárát is megrongálta a vihar, de minden szükséges anyag és alkatrész rendelkezésre áll a hálózati hibák kijavításához" - írja este 7-kor kiadott közleményében a szolgáltató. Hozzátették:

Az ügyfélszolgálat emelt létszámmal dolgozik, eddig több mint 1000 hibabejelentést fogadtak kollégáink. Az érintett önkormányzatok külön tájékoztatást kaptak a kialakult üzemzavarról és a várható helyreállításról.

A kidőlt fák sok helyen leszakították a hálózatot, a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes! "Amennyiben ilyet tapasztalnak, kérjük ügyfeleinket, haladéktalanul jelentsék be a telefonos ügyfélszolgálaton a +36 62 565 881 számon" - kéri az érintetteket az NKM.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tornádó

szél

szélvihar

vihar

viharkár

áramszünet

dél-alföld

szeged