Szörnyű tragédia: anyamedve ölte meg a horgászó jegyzőt

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédia: anyamedve ölte meg a horgászó jegyzőt

Küküllő partján horgászó személlyel végzett egy kétbocsos anyamedve a Kóródszentmártonhoz tartozó Vámosudvarhelyen. Az eset szombaton a késő esti órákban történt. Maros megyében idén ez az első alkalom, hogy embert ölt a medve - írja a szekelyhon.hu.

Ahogy a portál írja, a medvetámadás a Küküllő partján történt, a volt kőkitermelő helyén, mintegy hatszáz méterre a a településtől. A férfi megpróbált elmenekülni, de nem sikerült neki.

Egy kétbocsos anyamedve átjött a Küküllőn, a bocsok 7-8 méterrel mögötte voltak, a horgász pedig bekerült az anya és a bocsok közé. A vadászok szerint ezért támadhatta és ölte meg a férfit a vadállat

- mondta Bartos Csaba, Kóródszentmárton alpolgármestere, aki kitért arra is, hogy október elején már járt a medve Vámosudvarhelyen egy falu szélén levő utcában. Akkor kihívták a rendőrséget és csendőröket a 112-es sürgősségi hívószámon. Mint mondta a helyszínen voltak a vadászok és erdészek is, és elűzték a nagyvadat. Egy közeli hegyen levő kecskepásztor arról számolt be, hogy szinte napi szinten jár arra a medve és csak a villanypásztor, valamint a nagy kutyák állítják meg.

Az alpolgármestertől beszámolt arról, hogy értesítették a medvetámadásról a helybélieket, a környékbelieket és a környező települések lakóit is, valamint felhívták a figyelmet, hogy egyedül senki nem menjen a határba.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medve

állat

küküllő

erdő

pásztor

baleset

áldozat

támadás

medvetámadás