Szörnyű tragédia: anyamedve ölte meg a horgászó jegyzőt

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédia: anyamedve ölte meg a horgászó jegyzőt

Küküllő partján horgászó személlyel végzett egy kétbocsos anyamedve a Kóródszentmártonhoz tartozó Vámosudvarhelyen. Az eset szombaton a késő esti órákban történt. Maros megyében idén ez az első alkalom, hogy embert ölt a medve - írja a szekelyhon.hu.

Ahogy a portál írja, a medvetámadás a Küküllő partján történt, a volt kőkitermelő helyén, mintegy hatszáz méterre a a településtől. A férfi megpróbált elmenekülni, de nem sikerült neki.

Egy kétbocsos anyamedve átjött a Küküllőn, a bocsok 7-8 méterrel mögötte voltak, a horgász pedig bekerült az anya és a bocsok közé. A vadászok szerint ezért támadhatta és ölte meg a férfit a vadállat

- mondta Bartos Csaba, Kóródszentmárton alpolgármestere, aki kitért arra is, hogy október elején már járt a medve Vámosudvarhelyen egy falu szélén levő utcában. Akkor kihívták a rendőrséget és csendőröket a 112-es sürgősségi hívószámon. Mint mondta a helyszínen voltak a vadászok és erdészek is, és elűzték a nagyvadat. Egy közeli hegyen levő kecskepásztor arról számolt be, hogy szinte napi szinten jár arra a medve és csak a villanypásztor, valamint a nagy kutyák állítják meg.

Az alpolgármestertől beszámolt arról, hogy értesítették a medvetámadásról a helybélieket, a környékbelieket és a környező települések lakóit is, valamint felhívták a figyelmet, hogy egyedül senki nem menjen a határba.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medve

állat

küküllő

erdő

pásztor

baleset

áldozat

támadás

medvetámadás