Sokan vártak már erre: megszépült a leglepukkantabb magyar vasútállomás

HelloVidék   
  Megosztom
Sokan vártak már erre: megszépült a leglepukkantabb magyar vasútállomás

Befejeződött a miskolci Tiszai pályaudvar peronjainak felújítása. A MÁV október 31-én adta át az utazóközönségnek az idei, utolsó ütemben elkészült, 2-es és 3-as vágány közötti peront.

A vasúttársaság az 1960-as években épült betonszerkezetű perontetőket 2016-tól kezdte felújítani. Legelőször a „D” perontető készült el 2016-ban, ezt követte a „C” peron 2017-ben, idén pedig a MÁV „50 megújuló állomás” elnevezésű felújítási és karbantartási programjában a „B” perontetőt is renoválták; október 31-től, csütörtöktől vehetik birtokba az utasok.

A munkák során a perontető pilléreit, a födémszerkezetet megerősítették, a teljes felülettisztítást homokszórással végezték el, majd lefestették a perontetőt. Rugalmas és hatékony szigetelés készült a tetőfelületre, a vízelvezetési rendszer is megújult. Korszerűsítették a peronvilágítást, mint ahogyan a peronon lévő utastájékoztató berendezéseket is.

A „B” perontető felújítását a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG Kft. végezte mintegy 250 millió forintból. A most elkészült, 2-es és a 3-as vágány közötti peront október 31-én reggel nyitották meg az utasforgalom számára. A fejlesztés eredményeként Miskolc-Tiszai pályaudvar mindhárom perontetője egységes megjelenéssel, a kor elvárásainak megfelelő tájékoztató rendszerekkel felszerelve az utasok kényelmét szolgálja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vasút

vasútállomás

miskolc

felújítás

vonat

máv