Újabb menetrendváltozás: mutatjuk, mely szakaszokat érinti

MTI   
  Megosztom
Újabb menetrendváltozás: mutatjuk, mely szakaszokat érinti

A Budapest–Vác–Szob és a Budapest–Vácrátót–Vác vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok november 8-tól november 25-ig, a Rákosrendező és Rákospalota-Újpest állomás közötti, illetve a Rákospalota-Újpesten végzett pályakarbantartási munkák miatt. Több ütemben változik a vonatok menetrendje, egyes járatok nem közlekednek.

Rákospalota-Újpest állomáson és a kapcsolódó vonalszakaszokon azokat a pályafelújítási munkálatokat végzik el, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a decemberi menetrendváltástól a sebességkorlátozásokat feloldhassák és ismét 80 km/h-s legyen a megengedett maximális sebesség. Négy váltó esetében és a hozzájuk csatlakozó vágányrészeken kicserélik az ágyazatot, a harmadik és a negyedik vágánynál pedig új betonaljakat építenek be. A peronok aszfaltozását is befejezik.

November 8-án 22:20 órától 11-én hajnali 1:30-ig, szombaton és vasárnap, a szobi vonalon:

  • November 9-én Szobról a Nyugati pályaudvarra 7:25-kor induló G70-es vonat nem közlekedik.
  • November 9-én és 10-én pedig nem közlekednek a Nyugati pályaudvarról Vácra, 7:15-től 20:15-ig minden óra 15. percében, és Vácról a Nyugati pályaudvarra, 7:02-től 19:02-ig minden óra 2. percében induló S70-es személyvonatok.
  • November 10-én a Nyugatiból az éjszakai, 1:52-es és 2:52-es indulású, szobi járatok kimaradnak.

Az nem közlekedő járatok menetrendi időpontja előtt és után induló vonatok több kocsival járnak a lehetőség szerint.

Veresegyházi vonal, november 9-11-ig:

  • November 9-én és 10-én, a Budapest–Vácrátót–Vác vonal járatai a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest közötti szakaszon nem közlekednek, ebben a viszonylatban a szobi vonal járataival lehet utazni.
  • November 9-től 11-ig a 2510 számú (0:06-os indulású) vonat Nyugati és Rákospalota-Újpest között nem közlekedik.

November 18-24., szobi vonal:

  • November 18-tól 24-ig egyes reggeli és délutáni vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Vácról a 6:19-es és 7:19-es indulási idejű, S70-es vonat , továbbá Szobról a 7:25-ös indulási idejű G70-es személyvonat nem közlekedik a Nyugati pályaudvarra.
  • A Nyugati pályaudvarról Szobra 13:25-kor, 15:25-kor és 17:25-kor induló G70-es személyvonat Nyugati pályaudvar és Vác között nem közlekedik, helyettük a Metropolitan EuroCity vonatok (EC274, EC272, EC270) Rákosrendezőn, Rákospalota-Újpesten, Dunakeszin, Dunakeszi-Gyártelepen, Felsőgödön és Vác-Alsóvároson is megállnak.

November 18-24., veresegyházi vonal:

  • November 18-tól 24-ig a Budapest–Vácrátót–Vác vonalon több vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A Vácrátót és Nyugati pályaudvar közötti 6:26-os indulás idejű, vonat elmarad. A Vácról 4:58-kor és 6:58-kor induló vonat Rudnaykert és Vicziántelep megállóhelyen nem áll meg, a Vácról 5:58-kor induló vonat Váchartyán megállóhelyen is megáll.

A nemzetközi vonatokat érintő változások:

  • A Nyugati pályaudvarnál végzett felsővezetéki karbantartás miatt november 9-én és 10-én, a Budapest–Szob vonalon a Metropolitan, a Báthory és a Hungária EuroCity vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. November 9-én az EC131, EC173, EC279 és EC281-es számú vonatok, november 10-én az EC130, EC172 és EC278-as számú vonatok a Nyugati pályaudvar helyett a Keletiből indulnak, illetve oda érkeznek.
  • November 11-től 14-ig az EN476-os számú, Budapest–Breclav közötti, továbbá november 11-től 15-ig az EN477-es számú, Breclav–Budapest közötti Metropol EuroNight a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarról indul, illetve a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra érkezik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vasút

menetrend

menetrend változás

vasútvonal

utazás

utasok