Vidéken is dugig lesznek a szállodák karácsonykor: ezek a legnépszerűbb úti célok

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéken is dugig lesznek a szállodák karácsonykor: ezek a legnépszerűbb úti célok

Most tényleg teltház van a szállodákban, részben a hatnapos hosszú hétvégének köszönhetően – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az ATV Start című műsorában.

A csatorna hírműsorában elhangzott, hogy a trend idén is folytatódik, ugyanis a magyarok a sütés-főzés helyett idén is egyre többen utaznak el a karácsonyi időszakban. A legtöbb helyen már most teltház van, sőt, vannak olyan vendéglátóhelyek is, ahol várólistára veszik fel a foglalókat. A műsorban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a vendégek 50 százaléka magyar, a másik fele pedig külföldi.

A fővárosban inkább a külföldiek, míg vidéken inkább a magyarok vannak többségben

– közölte, majd hozzáfűzte: az árak drágábbak, de nagy a szórás. Előfordulhat, hogy egy helyen egy család feleannyiért száll meg decemberben, mint a másik, ugyanis nem mindegy, hogy ki mikor foglalt és milyen kedvezményt vett igénybe. A teltház azt jelenti, hogy 90-95 százalékos kihasználtsággal működnek a szállodák, azonban még az utolsó pillanatban is lehetnek lemondások, így van esély még arra, hogy valaki találjon még szállást az ünnepi időszakra.

Flesch Tamás hozzátette, hogy Békéscsaba és környéke sokat fejlődött a turizmus szempontjából. A legnépszerűbb úti célok Eger és Hévíz, ezekben a városokban biztosan nehéz már szobát találni. Az elnök szerint a vidéki turizmus kitöréséhez több programra lenne szükség, ha pedig a budapesti turizmus fejlesztése a cél, akkor elengedhetetlen a kötöttpályás összeköttetés a repülőtér és a város között.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

turizmus

hosszú hétvége

szálloda

hotel

vendéglátás

szoba

szállás

karácsony