Vidéken is dugig lesznek a szállodák karácsonykor: ezek a legnépszerűbb úti célok

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéken is dugig lesznek a szállodák karácsonykor: ezek a legnépszerűbb úti célok

Most tényleg teltház van a szállodákban, részben a hatnapos hosszú hétvégének köszönhetően – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az ATV Start című műsorában.

A csatorna hírműsorában elhangzott, hogy a trend idén is folytatódik, ugyanis a magyarok a sütés-főzés helyett idén is egyre többen utaznak el a karácsonyi időszakban. A legtöbb helyen már most teltház van, sőt, vannak olyan vendéglátóhelyek is, ahol várólistára veszik fel a foglalókat. A műsorban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a vendégek 50 százaléka magyar, a másik fele pedig külföldi.

A fővárosban inkább a külföldiek, míg vidéken inkább a magyarok vannak többségben

– közölte, majd hozzáfűzte: az árak drágábbak, de nagy a szórás. Előfordulhat, hogy egy helyen egy család feleannyiért száll meg decemberben, mint a másik, ugyanis nem mindegy, hogy ki mikor foglalt és milyen kedvezményt vett igénybe. A teltház azt jelenti, hogy 90-95 százalékos kihasználtsággal működnek a szállodák, azonban még az utolsó pillanatban is lehetnek lemondások, így van esély még arra, hogy valaki találjon még szállást az ünnepi időszakra.

Flesch Tamás hozzátette, hogy Békéscsaba és környéke sokat fejlődött a turizmus szempontjából. A legnépszerűbb úti célok Eger és Hévíz, ezekben a városokban biztosan nehéz már szobát találni. Az elnök szerint a vidéki turizmus kitöréséhez több programra lenne szükség, ha pedig a budapesti turizmus fejlesztése a cél, akkor elengedhetetlen a kötöttpályás összeköttetés a repülőtér és a város között.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

turizmus

hosszú hétvége

szálloda

hotel

vendéglátás

szoba

szállás

karácsony