Félmilliárdért épült az új zalakarosi szaunakomplexum: 200-an is elférnek benne

MTI   
  Megosztom
Félmilliárdért épült az új zalakarosi szaunakomplexum: 200-an is elférnek benne

Csütörtökön avatták fel, a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 100 millió forintos támogatásával épült meg. A Zalakarosi Fürdő 1965-ös megnyitása óta több mint 30 millió látogatót fogadtak, a város Európa fürdőtérképén is szerepel, Magyarországon pedig a top 10 fürdőhely közé tartozik. 

Csaknem kétszáz ember befogadására alkalmas szaunakomplexum épült, mintegy 450 millió forint beruházással a Zalakarosi Fürdőben. Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója a csütörtöki avatáson azt mondta: komplexum az MTÜ által indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 100 millió forintos támogatásával épült meg.

A Zalakarosi Fürdő tavaly 650 ezer vendéget fogadott, idén várhatóan ezt is meghaladja a látogatottság. Cziráki László vezérigazgató azt mondta, nem egészen hét hónap alatt épült fel a kétszintes új szaunakomplexum.

Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc emlékeztetett rá, hogy a fürdő 1965-ös megnyitása óta több mint 30 millió látogatót fogadtak, a város Európa fürdőtérképén is szerepel, Magyarországon pedig a top 10 fürdőhely közé tartozik.

A tavalyi rekordév után - amikor 15,5 millió turistát és több mint 40 millió vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon - az első tíz hónap adatai alapján idén várhatóan újabb rekordot dönthet a magyarországi turizmus. Az egészségturizmus különösen fontos szegmens, a Budapesten kívüli vendégéjszakák 71 százalékát olyan településeken regisztrálták, ahol valamilyen fürdő működik.

A kormány részéről az a törekvés, hogy Budapesten kívül a Balatont, a borvidékeket és a termálkincseket is minél többen látogassák, tette hozzá Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalakaros

szauna

szaunakomplexum

turizmus

fejlesztés

beruházás