Félmilliárdért épült az új zalakarosi szaunakomplexum: 200-an is elférnek benne

MTI   
  Megosztom
Félmilliárdért épült az új zalakarosi szaunakomplexum: 200-an is elférnek benne

Csütörtökön avatták fel, a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 100 millió forintos támogatásával épült meg. A Zalakarosi Fürdő 1965-ös megnyitása óta több mint 30 millió látogatót fogadtak, a város Európa fürdőtérképén is szerepel, Magyarországon pedig a top 10 fürdőhely közé tartozik. 

Csaknem kétszáz ember befogadására alkalmas szaunakomplexum épült, mintegy 450 millió forint beruházással a Zalakarosi Fürdőben. Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója a csütörtöki avatáson azt mondta: komplexum az MTÜ által indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 100 millió forintos támogatásával épült meg.

A Zalakarosi Fürdő tavaly 650 ezer vendéget fogadott, idén várhatóan ezt is meghaladja a látogatottság. Cziráki László vezérigazgató azt mondta, nem egészen hét hónap alatt épült fel a kétszintes új szaunakomplexum.

Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc emlékeztetett rá, hogy a fürdő 1965-ös megnyitása óta több mint 30 millió látogatót fogadtak, a város Európa fürdőtérképén is szerepel, Magyarországon pedig a top 10 fürdőhely közé tartozik.

A tavalyi rekordév után - amikor 15,5 millió turistát és több mint 40 millió vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon - az első tíz hónap adatai alapján idén várhatóan újabb rekordot dönthet a magyarországi turizmus. Az egészségturizmus különösen fontos szegmens, a Budapesten kívüli vendégéjszakák 71 százalékát olyan településeken regisztrálták, ahol valamilyen fürdő működik.

A kormány részéről az a törekvés, hogy Budapesten kívül a Balatont, a borvidékeket és a termálkincseket is minél többen látogassák, tette hozzá Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalakaros

szauna

szaunakomplexum

turizmus

fejlesztés

beruházás