Félmilliárdért épült az új zalakarosi szaunakomplexum: 200-an is elférnek benne

MTI   
  Megosztom
Félmilliárdért épült az új zalakarosi szaunakomplexum: 200-an is elférnek benne

Csütörtökön avatták fel, a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 100 millió forintos támogatásával épült meg. A Zalakarosi Fürdő 1965-ös megnyitása óta több mint 30 millió látogatót fogadtak, a város Európa fürdőtérképén is szerepel, Magyarországon pedig a top 10 fürdőhely közé tartozik. 

Csaknem kétszáz ember befogadására alkalmas szaunakomplexum épült, mintegy 450 millió forint beruházással a Zalakarosi Fürdőben. Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója a csütörtöki avatáson azt mondta: komplexum az MTÜ által indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 100 millió forintos támogatásával épült meg.

A Zalakarosi Fürdő tavaly 650 ezer vendéget fogadott, idén várhatóan ezt is meghaladja a látogatottság. Cziráki László vezérigazgató azt mondta, nem egészen hét hónap alatt épült fel a kétszintes új szaunakomplexum.

Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc emlékeztetett rá, hogy a fürdő 1965-ös megnyitása óta több mint 30 millió látogatót fogadtak, a város Európa fürdőtérképén is szerepel, Magyarországon pedig a top 10 fürdőhely közé tartozik.

A tavalyi rekordév után - amikor 15,5 millió turistát és több mint 40 millió vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon - az első tíz hónap adatai alapján idén várhatóan újabb rekordot dönthet a magyarországi turizmus. Az egészségturizmus különösen fontos szegmens, a Budapesten kívüli vendégéjszakák 71 százalékát olyan településeken regisztrálták, ahol valamilyen fürdő működik.

A kormány részéről az a törekvés, hogy Budapesten kívül a Balatont, a borvidékeket és a termálkincseket is minél többen látogassák, tette hozzá Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalakaros

szauna

szaunakomplexum

turizmus

fejlesztés

beruházás