Két remek vidéki fürdő, ahová gyerekekkel is nyugodtan elmehetsz

HelloVidék   
  Megosztom
Két remek vidéki fürdő, ahová gyerekekkel is nyugodtan elmehetsz

Mostanra szinte minden vidéki nagyvárosban találhatunk remek fürdőket, mi nyár végén ezek közül kettőt próbáltunk ki: Győrben és Szegeden jártunk családdal. 

Győr – Rába Quelle

Győr és környéke kifejezetten alkalmas egy hosszú családi hétvége eltöltésére. Ha már megnéztük a belvárosi látványosságokat, a bazilikát, a püspökvárat, a Széchenyi teret, a történelmi óváros barokk épületeit, érdemes elmenni a győri fürdőbe, ahol 8 nagyobb medence várja a kikapcsolódni vágyókat. A medencék közül van olyan, amiben vízi bárt is kialakítottak, az ott vásárolt italok a vízben fürdés közben is élvezhetők. Nagy élmény az óriás vízeséses medence, de késő ősszel is üzemelő külső medencében is megmártózhatunk, ott sodrófolyosót, barlangot és vízfüggönyt is kialakítottak. A beltérben három 37 fok körüli hőmérsékletű vízzel teli gyógymedencében pihenhetnek a gyógyulni vágyók.

Fotó: Rába Quelle Győr
Fotó: Rába Quelle Győr

A fürdő kifejezetten gyermekbarát, a legkisebbek szülői felügyelet mellett a gyermek pancsolóban fürödhetnek, csúszdázhatnak, de ha megunták a vizet, remek időtöltés a játszósarok, ahol csúszdák, mászókák, mászórácsok, óriáshengerek várják a gyerekeket.

Fotó: Rába Quelle Győr
Fotó: Rába Quelle Győr

Felnőtteknek az egész napos jegy 3600 forintba, szaunahasználattal 5600 forintba kerül, a gyermekeknek 3 éves korig csak egy 200 forintos regisztrációs jegyet kell váltani, 18 éves korig pedig 2800 forintba kerül a gyermek egész napos jegy. Családoknak érdemes megnézni a speciális, családoknak szóló ajánlatokat.

Fotó: Rába Quelle Győr
Fotó: Rába Quelle Győr

Ha már megnéztük Szeged látványosságait, a fogadalmi templomot és a Dóm teret, a víztornyot és a nemzeti színházat, a sóhajok hídját, és ettünk egy jó szegedi halászlét, Szegeden is érdemes célba venni a helyi fürdőt, több lehetőség közül mi az Aquapolist választottuk. A fürdő területén 15 medence található, ezek között vannak gyógymedencék, külső medencék és pezsgő medencék is.

A szegedi fürdő nagy attrakciója a csúszdapark, 13, összesen 1000 méter hosszú csúszdát használhatnak a látogatók.

Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged
Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged

A szegedi Aquapolis fürdő is gyerekbarát, a gyerekmedencéken túl játszóház és játszósarok is várja a gyerekeket. De nem csak a gyermekes családokra, a nyugalomra, pihenésre vágyókra is gondoltak, a csendes wellnessben élménymedencék, pezsgőmedencék és szaunák is találhatók.

Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged
Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged

Hétköznapokon a belépőjegy ára 1900-3450 forint között alakul, 4 éves kor alatt pedig ingyenes a belépés. Hétvégén és ünnepnapokon azonban jóval drágábban lehet jegyet váltani, az egész napos felnőtt belépő 5250 forintba kerül, a gyermekeknek 4-12 éves kor között 2700 forintért válthatunk jegyet, 12-23 éves kor között 4350 forintba kerül egy egész napos jegy. A Csongrád megyeiek 30 százalékos kedvezményt kapnak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

győr

fürdő

gyógyfürdő

turizmus

vidék

rába quelle

napfényfürdő aquapolis