Két remek vidéki fürdő, ahová gyerekekkel is nyugodtan elmehetsz

HelloVidék   
  Megosztom
Két remek vidéki fürdő, ahová gyerekekkel is nyugodtan elmehetsz

Mostanra szinte minden vidéki nagyvárosban találhatunk remek fürdőket, mi nyár végén ezek közül kettőt próbáltunk ki: Győrben és Szegeden jártunk családdal. 

Győr – Rába Quelle

Győr és környéke kifejezetten alkalmas egy hosszú családi hétvége eltöltésére. Ha már megnéztük a belvárosi látványosságokat, a bazilikát, a püspökvárat, a Széchenyi teret, a történelmi óváros barokk épületeit, érdemes elmenni a győri fürdőbe, ahol 8 nagyobb medence várja a kikapcsolódni vágyókat. A medencék közül van olyan, amiben vízi bárt is kialakítottak, az ott vásárolt italok a vízben fürdés közben is élvezhetők. Nagy élmény az óriás vízeséses medence, de késő ősszel is üzemelő külső medencében is megmártózhatunk, ott sodrófolyosót, barlangot és vízfüggönyt is kialakítottak. A beltérben három 37 fok körüli hőmérsékletű vízzel teli gyógymedencében pihenhetnek a gyógyulni vágyók.

Fotó: Rába Quelle Győr
Fotó: Rába Quelle Győr

A fürdő kifejezetten gyermekbarát, a legkisebbek szülői felügyelet mellett a gyermek pancsolóban fürödhetnek, csúszdázhatnak, de ha megunták a vizet, remek időtöltés a játszósarok, ahol csúszdák, mászókák, mászórácsok, óriáshengerek várják a gyerekeket.

Fotó: Rába Quelle Győr
Fotó: Rába Quelle Győr

Felnőtteknek az egész napos jegy 3600 forintba, szaunahasználattal 5600 forintba kerül, a gyermekeknek 3 éves korig csak egy 200 forintos regisztrációs jegyet kell váltani, 18 éves korig pedig 2800 forintba kerül a gyermek egész napos jegy. Családoknak érdemes megnézni a speciális, családoknak szóló ajánlatokat.

Fotó: Rába Quelle Győr
Fotó: Rába Quelle Győr

Ha már megnéztük Szeged látványosságait, a fogadalmi templomot és a Dóm teret, a víztornyot és a nemzeti színházat, a sóhajok hídját, és ettünk egy jó szegedi halászlét, Szegeden is érdemes célba venni a helyi fürdőt, több lehetőség közül mi az Aquapolist választottuk. A fürdő területén 15 medence található, ezek között vannak gyógymedencék, külső medencék és pezsgő medencék is.

A szegedi fürdő nagy attrakciója a csúszdapark, 13, összesen 1000 méter hosszú csúszdát használhatnak a látogatók.

Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged
Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged

A szegedi Aquapolis fürdő is gyerekbarát, a gyerekmedencéken túl játszóház és játszósarok is várja a gyerekeket. De nem csak a gyermekes családokra, a nyugalomra, pihenésre vágyókra is gondoltak, a csendes wellnessben élménymedencék, pezsgőmedencék és szaunák is találhatók.

Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged
Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged

Hétköznapokon a belépőjegy ára 1900-3450 forint között alakul, 4 éves kor alatt pedig ingyenes a belépés. Hétvégén és ünnepnapokon azonban jóval drágábban lehet jegyet váltani, az egész napos felnőtt belépő 5250 forintba kerül, a gyermekeknek 4-12 éves kor között 2700 forintért válthatunk jegyet, 12-23 éves kor között 4350 forintba kerül egy egész napos jegy. A Csongrád megyeiek 30 százalékos kedvezményt kapnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

győr

fürdő

gyógyfürdő

turizmus

vidék

rába quelle

napfényfürdő aquapolis