Brutálisan sok a gyalogosgázolás: ennyi embert ütnek el a zebrán

HelloVidék   
  Megosztom
Brutálisan sok a gyalogosgázolás: ennyi embert ütnek el a zebrán

A főváros után Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt tavaly a legtöbb baleset kijelölt gyalogátkelő-helyeken. Összesen 39 ember életébe került.

A rendőrség szerint rengeteg embert gázolnak el kijelölt gyalogátkelőhelyen. Sokkoló adat, hogy tavaly négyből három halálos baleset fényjelzés nélküli zebrán történt. A balesetek majdnem fele Budapesten, tízből kilenc gázolás fényjelző nélküli gyalogos-átkelőhelyen történik - írta Facebook-posztjában Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője, amit az Index szúrt ki.

Közzétette azt a kimutatást is, amit a rendőrség küldött, válaszul a megkeresésére. Ezen az látszik, hogy a főváros toronymagasan vezet 411 balesettel, a fővárosban az így bekövetkezett halálos gázolások száma is jóval magasabb, mint bárhol az országban.

A politikus szerint a probléma megoldásához azonnal kéne szabályozni a gyalogátkelőhelyeket, szükség lenne egy országszerte alkalmazott és betartott zebrás minimumra. Többek között át kellene festeni és jobban megvilágítani őket, és hangos jelzéssegítőket kéne kialakítani a lámpás átkelőknél.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baleset

közlekedési baleset

zebra

halálos baleset

gázolás