Brutálisan sok a gyalogosgázolás: ennyi embert ütnek el a zebrán

HelloVidék   
  Megosztom
Brutálisan sok a gyalogosgázolás: ennyi embert ütnek el a zebrán

A főváros után Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt tavaly a legtöbb baleset kijelölt gyalogátkelő-helyeken. Összesen 39 ember életébe került.

A rendőrség szerint rengeteg embert gázolnak el kijelölt gyalogátkelőhelyen. Sokkoló adat, hogy tavaly négyből három halálos baleset fényjelzés nélküli zebrán történt. A balesetek majdnem fele Budapesten, tízből kilenc gázolás fényjelző nélküli gyalogos-átkelőhelyen történik - írta Facebook-posztjában Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője, amit az Index szúrt ki.

Közzétette azt a kimutatást is, amit a rendőrség küldött, válaszul a megkeresésére. Ezen az látszik, hogy a főváros toronymagasan vezet 411 balesettel, a fővárosban az így bekövetkezett halálos gázolások száma is jóval magasabb, mint bárhol az országban.

A politikus szerint a probléma megoldásához azonnal kéne szabályozni a gyalogátkelőhelyeket, szükség lenne egy országszerte alkalmazott és betartott zebrás minimumra. Többek között át kellene festeni és jobban megvilágítani őket, és hangos jelzéssegítőket kéne kialakítani a lámpás átkelőknél.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baleset

közlekedési baleset

zebra

halálos baleset

gázolás