Rengeteg pénzt fizethetünk: erre nagyon figyelj, ha autópálya-matricát vennél

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg pénzt fizethetünk: erre nagyon figyelj, ha autópálya-matricát vennél

Rengetegen vesznek ebben az időszakban megyei autópálya-matricákat és a sietős, kapkodós vásárlás közben előfordulhat, hogy hibázunk. Több tévesztés javítható, ám bizonyos hibák esetén kénytelenek leszünk mélyen a zsebünkbe nyúlni - írja az infostart.hu.

Az oldal információi szerint az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló rendelet alapján az e-matrica vásárlásokhoz kapcsolódóan a díjkategória, a rendszám és a felségjelzés esetében van lehetőségünk a korrigálásra, ha hibázunk.

A rendszám, a felségjel és a díjkategória tévesztésének javításához be kell menni a 19 ügyfélszolgálat egyikére és be kell mutatni a jármű forgalmiját, valamint a jogosultság megvásárlását igazoló szelvényt vagy sms esetén a nyugtázó értesítést. A szolgáltatás díja egységesen 1470 forint, ám bizonyos hibák esetén, mint például az O betű és a nulla tévesztéséből fakadó elírás javításáért nem kérnek pénzt.

Ezeket a javításokat még a pótdíj megérkezte utáni 60 napon belül meg lehet ejteni, utána viszont már nem és ki kell fizetni a büntetést, illetve az új matrica árát is.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató azonban felhívja a figyelmét az autósoknak, hogy a téves díjkategória esetében ugyan van lehetőség javításra, de a pótdíjkülönbözet megfizetésétől nem tudnak eltekinteni. Viszont kettőnél több pótdíj esetén, a pótdíj-maximalizálással enyhíthetik az ügyfél terheit.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

autópálya

matrica

pótdíj

büntetés

hiba

vásárlás