Rengeteg pénzt fizethetünk: erre nagyon figyelj, ha autópálya-matricát vennél

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg pénzt fizethetünk: erre nagyon figyelj, ha autópálya-matricát vennél

Rengetegen vesznek ebben az időszakban megyei autópálya-matricákat és a sietős, kapkodós vásárlás közben előfordulhat, hogy hibázunk. Több tévesztés javítható, ám bizonyos hibák esetén kénytelenek leszünk mélyen a zsebünkbe nyúlni - írja az infostart.hu.

Az oldal információi szerint az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló rendelet alapján az e-matrica vásárlásokhoz kapcsolódóan a díjkategória, a rendszám és a felségjelzés esetében van lehetőségünk a korrigálásra, ha hibázunk.

A rendszám, a felségjel és a díjkategória tévesztésének javításához be kell menni a 19 ügyfélszolgálat egyikére és be kell mutatni a jármű forgalmiját, valamint a jogosultság megvásárlását igazoló szelvényt vagy sms esetén a nyugtázó értesítést. A szolgáltatás díja egységesen 1470 forint, ám bizonyos hibák esetén, mint például az O betű és a nulla tévesztéséből fakadó elírás javításáért nem kérnek pénzt.

Ezeket a javításokat még a pótdíj megérkezte utáni 60 napon belül meg lehet ejteni, utána viszont már nem és ki kell fizetni a büntetést, illetve az új matrica árát is.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató azonban felhívja a figyelmét az autósoknak, hogy a téves díjkategória esetében ugyan van lehetőség javításra, de a pótdíjkülönbözet megfizetésétől nem tudnak eltekinteni. Viszont kettőnél több pótdíj esetén, a pótdíj-maximalizálással enyhíthetik az ügyfél terheit.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

autópálya

matrica

pótdíj

büntetés

hiba

vásárlás