Rengeteg pénzt fizethetünk: erre nagyon figyelj, ha autópálya-matricát vennél

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg pénzt fizethetünk: erre nagyon figyelj, ha autópálya-matricát vennél

Rengetegen vesznek ebben az időszakban megyei autópálya-matricákat és a sietős, kapkodós vásárlás közben előfordulhat, hogy hibázunk. Több tévesztés javítható, ám bizonyos hibák esetén kénytelenek leszünk mélyen a zsebünkbe nyúlni - írja az infostart.hu.

Az oldal információi szerint az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról szóló rendelet alapján az e-matrica vásárlásokhoz kapcsolódóan a díjkategória, a rendszám és a felségjelzés esetében van lehetőségünk a korrigálásra, ha hibázunk.

A rendszám, a felségjel és a díjkategória tévesztésének javításához be kell menni a 19 ügyfélszolgálat egyikére és be kell mutatni a jármű forgalmiját, valamint a jogosultság megvásárlását igazoló szelvényt vagy sms esetén a nyugtázó értesítést. A szolgáltatás díja egységesen 1470 forint, ám bizonyos hibák esetén, mint például az O betű és a nulla tévesztéséből fakadó elírás javításáért nem kérnek pénzt.

Ezeket a javításokat még a pótdíj megérkezte utáni 60 napon belül meg lehet ejteni, utána viszont már nem és ki kell fizetni a büntetést, illetve az új matrica árát is.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató azonban felhívja a figyelmét az autósoknak, hogy a téves díjkategória esetében ugyan van lehetőség javításra, de a pótdíjkülönbözet megfizetésétől nem tudnak eltekinteni. Viszont kettőnél több pótdíj esetén, a pótdíj-maximalizálással enyhíthetik az ügyfél terheit.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

autópálya

matrica

pótdíj

büntetés

hiba

vásárlás