Tömegével menekülnek a Balatonra a nyaralótulajdonosok: besokallt a siófoki polgármester

HelloVidék   
  Megosztom
Tömegével menekülnek a Balatonra a nyaralótulajdonosok: besokallt a siófoki polgármester

Lengyel Róbert nyílt levélben kérte a siófoki nyaralók tulajdonosait, hogy maradjanak inkább otthon, mondván, az országon belüli minden jövés-menés plusz kockázati tényező.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere arra kéri a siófoki nyaralóval rendelkezőket, hogy a koronavírus-járvány miatt lehetőség szerint ne látogassanak a városba, még ideiglenesen se költözzenek nyaralóikba, inkább maradjanak otthon.

Sajnálattal kell konstatálnunk, hogy nyaralótulajdonosok tömegei jöttek és jönnek a városba az ország különböző területeiről, akár ha pár napra is. Ez az életvitelszerűen itt élők helyzetét, a mi helyzetünket most csak tovább nehezíti, hisz az országon belüli minden jövés-menés plusz kockázati tényező. Ha már itt vannak, nyilván igénybe veszik a boltokat, egyéb üzleteket, vegyülnek a siófokiakkal, ami nem biztos, hogy szerencsés a jelen helyzetben

- írta közösségi oldalára. A város honlapján pedig nyílt levelet tett közzé, amiben többek között az is szerepel a járványügyi indokok mellett, hogy "jelen állapotban a szolgáltatók sincsenek felkészülve tömegek fogadására és az egészségügyi kapacitások is végesek".

A jelenségről a Sonline.hu is beszámolt. Nekik egy nyugdíjas férfi nyilatkozott, aki azt mondta: "budapestiek vagyunk, és azért vagyunk itt, mert nyugalmasabb a környék, nincs annyi veszélyforrás, találkozási helyzet másokkal, mint otthon". Balatonlellén van olyan panzió, amit szabályosan megrohamoztak a budapesti vendégek, és Fonyódon is nagy a forgalom a portál szerint. A Veszprém TV pedig arról számolt be, hogy a 2100 fős Csopakon 2000 nyaralóingatlant tartanak nyilván, amik többségébe most életvitelszerűen beköltöztek a tulajdonosok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

balaton

siófok

polgármester