Ilyet még nem láttunk: így fognak kinézni az új balatoni kompok

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet még nem láttunk: így fognak kinézni az új balatoni kompok

Megérkeztek a BAHART új hajóflottájának prototípus tervei, amelyből azt is megtudhatjuk, hogyan fognak kinézni az új balatoni komp, amely akár már jövőre közlekedhet Tihany és Szántód között - írja az MTÜ.

A Magyar Turisztikai Ügynökség cikke alapján megérkeztek a BAHART új hajóflottájának prototípus tervei. Elkészült a műszaki dokumentáció és a közölt látványterveknek köszönhetően azt is láthatjuk, hogyan fog kinézni az új komp, az új katamaránok és a BAHART zászlóshajója. A 2030-ig tartó fejlesztés célja, hogy a BAHART európai színvonalú hajózási feladatokat tudjon ellátni.

A tervek szerint akár a következő évben, de legrosszabb esetben 2022-ben Szántód és Tihany közt már az új kompok fognak közlekedni és erre az időre mind két rév és a kikötő környéke is meg fog újulni. Megrendelik az első kisméretű katamaránokat is, amelyek alapvetően Balatonfüred, Keszthely és Siófok körzetében fognak közlekedni.

Az új kompokról készül fotókat az MTÜ oldalán láthatjuk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

komp

mtü

turizmus

bahart

balaton