Egy balatonfüredi iskolában is megjelent a koronavírus: azonnal online oktatásra váltottak

HelloVidék   
  Megosztom
Egy balatonfüredi iskolában is megjelent a koronavírus: azonnal online oktatásra váltottak

A járványügyi helyzet miatt szeptember 17-től megszűnik a hagyományos tanítás a Szent Benedek Középiskolában, a diákok online oktatásban vesznek részt - olvasható Balatonfüred hivatalos portálján.

Ahogy a közleményben olvasható, a kollégiumba járó diákoknak legkésőbb szeptember 17-én, 18 óráig, ki kell költözniük a kollégiumból. Az iskola vezetése folyamatosan kapcsolatban áll az Operatív Törzzsel, az elrendelt intézkedéseket velük egyetértésben hozták meg.

Komáromi Móric, az intézmény igazgatója tájékoztatójában kiemelte: az iskolában két diák és egy pedagógus koronavírus teszteredménye lett pozitív.

A kontakt-kutatás azonnal megkezdődött, amelynek eredményéről az ÁNTSZ értesíti majd az érintetteket. Az iskolában nem alakult ki gócpont, az online oktatásra való áttérés a megelőzést szolgálja. A lehető legbiztonságosabb formában szeretnénk folytatni tovább a tanítást

- áll az igazgató tájékoztatójában.

Az intézkedések egyelőre határozatlan időre, visszavonásukig vannak érvényben.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzés

koronavírus-fertőzött

balatonfüred

iskola

diákok

pedagógus