Jó hír a Balaton szerelmeseinek: mindenki számára megközelíthető vízparti parkot építenek

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a Balaton szerelmeseinek: mindenki számára megközelíthető vízparti parkot építenek

Az épülő egyhektáros Balaton-parti parkkal a vízi élmények újabb lehetőségei várják ősztől Balatonfüreden a városlakókat és a turistákat: a Brázay-park egyaránt szolgál majd a felnőttek és a gyermekek örömére.

Új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyitnak meg Balatonfüreden az egykori Brázay strand és a helyi horgászegyesület területén, írja a balatonfured.hu. Ez az egyik legjobban várt fejlesztés a városban, hiszen nem gyakori a Balatonnál, hogy eddig elzárt vízparti területet közparkká tegyenek.

A helyi városvezetés következetesen fejleszti a vízparti sétányokat és a zöldfelületeket. Az új, egyhektáros park létrehozásával az a szándékuk, hogy egy vízparti pihenőpark alakuljon ki. Távlati cél, hogy a fizetős strandi időszakon túl a Kisfaludy-, és az Esterházy strand közötti teljes partszakaszt nyitottá tegyék, a vízparton egészen a Vitorlás térig végig lehessen sétálni.

Parkosítanak, kialakítanak egy negyven férőhelyes látvány csónakkikötőt, illetve kölcsönzőt. Speciális tornaeszközök, kreatív fövenypart, tematikus játszótér, lengőhinták és egyedi kialakítású panoráma stég is várja a látogatókat, valamint a nagy zöldfelületek mellett egy halsőtödét és éttermet is terveznek nyilvános illemhellyel, az érkezők kiszolgálására.

Az Aranyhíd sétány felől két fő tengely vezet le a balatoni vízpartra, itt az átlátásokat kitisztítjuk. A védendő nádas mellett egy nagyobb, közösségi használatú stég létesül, beépített fa pihenőágyakkal és ülőfelületekkel, a tihanyi panoráma felé fordulva. Két strand között van ez a terület, tehát fürdőzni van bőven lehetőség, ezért fontos, hogy ezt a parti részt hagyjuk meg a kikapcsolódásra. Az a cél, hogy megmutassuk: a vízpart nemcsak a strandolást jelenti, másképp is lehet élvezni a Balaton közelségét. Ki kell nyitni a tópartot, növelni a zöldfelületeket és gyalogos felületeket, csendes pihenőtereket és árnyas parkokat létrehozni

– fogalmaz Wallner Krisztina tájépítész a város honlapján.

Az egykori Brázay strand területén februárban már elkezdődtek a munkálatok, és a tervek szerint őszre elkészül a teljes beruházás.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

balaton -part

balatonfured

fejlesztés

városfejlesztés

utazás belföldön

turizmus

beruházás

strand fejlesztés