Medve járt a Börzsönyben: fotókon mutatjuk a bizonyítékot

HelloVidék   
  Megosztom
Medve járt a Börzsönyben: fotókon mutatjuk a bizonyítékot

A medve aranyosnak tűnhet, de nem szabad elfelejteni, hogy veszélyes ragadozó, a szabadban senki nem szívesen futna vele össze. Pedig egyre többször felbukkan hazánkban is az ország északi hegyeiben. Ezúttal a Börzsönyben látták a nyomát.

Úgy tűnik, lassan állandó lakónak tekinthetjük a ragadozó nagyvadatkat hazánk területén is. Ismét medve járt az északi hegyeinkben, most a Börzsönyben, a Pintér hegyese nevű helynél, a piros kereszt jelzésű úton sikerült elcsípni a nyomokat. Fekete Beatrix fotózta le a lábnyomokat, és ezek alapján egyértelműen medvére gyanakodhatunk.

Fotó: Fekete Beatrix
Fotó: Fekete Beatrix

Korábban írtunk arról, hogy megint medve bukkant fel Nógrád megyében: 2021.05.29-én 13:30-kor a Komravölgyi víztározó területén a horgászok látták az állatot.

Fotó: Fekete Beatrix
Fotó: Fekete Beatrix

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

medve észlelés

lábnyom

börzsöny

hegyek

pintér hegyese

fotó

nagybörzsöny