Medvét észleltek a Balaton-felvidéken? Mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Medvét észleltek a Balaton-felvidéken? Mutatjuk a részleteket

Saját blogján számolt be arról Csutka István túrázó, hogy július 4-én az Országos Kéktúra Balatonhenyénél elterelt útvonalának közelében medvetalp-nyomokat talált az erdészeti úton.

Vasárnap bejártam az Országos Kéktúra Balatonhenyénél elterelt útvonalát – erről később majd írok egy beszámolót – és a régi- és új nyomvonal találkozásától (Vaskapu-árok, Juhász forrás) kb. egy, másfél kilométerre az új ösvényen Balatonhenye felé, medve talpnyomokat találtam az erdészeti úton

- írja blogján Csutka István.

Forrás: Csutka István blogja
Forrás: Csutka István blogja

Eléggé sokkoló élmény a Balatonnál találni egy ilyen nyomot, hiszen mindenki csak a Bükk, Mátra, Börzsöny és Zemplén erdeiben fedezte fel eddig, hogy egy-egy medve járt arra korábban. Ilyen messzire és főleg ebbe az irányba pedig még nem merészkedett el a zöldfolyosókon keresztül idáig egy medve sem. Persze óriási távolságokat képesek megtenni elég rövid időn belül és ráadásul a Kéktúra most erre terelt szakasza korábban alig járt ösvény volt, így nem nagyon zavarhatta meg őket senki, ha még a Nemzeti Park erdészeinek és munkatársainak sem tűnt fel idáig a váratlan vendég

- tette hozzá a túrázó, majd kitért arra is, hogy természetesen a fotókat több hazai és erdélyi medveszakértővel is megnézette a biztonság kedvéért. Leírása szerint a nyom nem volt friss, mellette pedig talált egy kisebb nyomot is, ami miatt azt gyanítja, egy nőstény medve és egy bocs járhatott arra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medve

medve észlelés

balaton

országos kéktúra

balatonhenye