Sokkolta a látvány: két medvefej bukkant fel a lány előtt kutyasétáltatás közben

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkolta a látvány: két medvefej bukkant fel a lány előtt kutyasétáltatás közben

Két medvét is láttak pénteken Egerben, a Nagy-Eged utca környékén. A két medvefejet megpillantó fiatal nő ijedtségében azt sem tudta, mitévő legyen, már futtában elkezdte tárcsázni a segélyhívót. A megyeszékhely vonzáskörzetében kimondottan gyakoriak a hasonló észlelések, több bejelentés is érkezett már a Bükki Nemzeti Park Igazgatósághoz, számol be róla a megyei napilap.

Péntek, hajnali öt óra környékén Egerben Barna Borbála éppen a vizsláját sétáltatta, amikor nem várt események zavarták meg a nyugalmát. A bokrokból valami fura nesz hallatszott, írja a heol.hu.

Éppen a Nagy-Eged utca feletti kis szőlős rész környékén jártunk, van ott két ház, közötte pedig egy kis ösvény, ahol lehet közlekedni. A közelben található egy nagy szemétdomb is. Már elengedtem futkározni a kutyámat, amikor a bokrok közeléből valami furcsa neszt hallottam

– kezdett a nem mindennapi történetbe Borbála, aki azt is elmondta a portálnak, hogy amit ezután látott, az teljesen sokkolta.

Borbála megőrizte hidegvérét, és a lehető legokosabban cselekedett: előbb elkezdett hátrálni a dombon, majd villámgyorsan lesprintelt, s már tárcsázta a 112-őt.

Lefutottam egészen a domb aljáig, az útra azonban a sok bozót miatt nem tudtam kijutni. Ezért egy helyi hölgytől kértem segítséget, akinek a környéken volt a kertje, s közben csak kiabáltam, hogy „medve, medve!

– mondta Borbála, aki száz százalékig meg van győződve arról, hogy tényleg két medvét látott a Nagy-Eged utcában.

Heves megyében nem ez az első eset, amikor valaki medvével akad össze, korábban medvét vagy annak nyomait vélték látni Andornaktálya, Maklár, Egerbakta, Verpelét, Egerszólát környékén, mint ahogy a Mátrából is érkeztek bejelentések.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medveészlelés

eger

heves megye

barna borbála

medve

barna borbála