Csak óvatosan a rokonlátogatással: ónos eső miatt adtak ki riasztást

HelloVidék   
  Megosztom
Csak óvatosan a rokonlátogatással: ónos eső miatt adtak ki riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, szombaton napközben az északkelet felől beáramló hideg légtömegben az Északi-középhegységben, az Alföld északkeleti részén havazás kezdődik, illetve az eső havazásba vált, de néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, szombaton napközben az északkelet felől beáramló hideg légtömegben az Északi-középhegységben, az Alföld északkeleti részén havazás kezdődik, illetve az eső havazásba vált, de néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső eshet.

Az említett északi tájakon a délutáni, esti órákra több helyen is várható 3-8 cm körüli, lokálisan 10 cm-t is meghaladó hóréteg. A délutáni órákban többnyire tapadó hó várható, majd az esti óráktól fokozatosan porhó váltja fel. Éjszaka az élénk északi szél az északkeleti megyékben akár a havat is hordhatja. A csapadékzóna dél felé húzódásával este az Alföldön helyenként gyenge ónos eső előfordulhat. Késő este a Dunántúl északi részén és a főváros környezetében átmeneti ónos eső után gyengébb havazás valószínű, kis mennyiségű (lepel-3 cm) hóval.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

A vasárnapra virradó éjszaka folyamán a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt egyre nagyobb területen ónos eső váltja fel. A hajnali óráktól kezdődően a déli megyékben több milliméter, lokálisan (legnagyobb eséllyel a Mecsek északi lejtőin) 5 mm-t meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat. Az időjárási helyzetben rejlő nagy bizonytalanság miatt akár piros riasztás is kiadásra kerülhet. A délutáni órákban átmenetileg csendesedhet a csapadék majd az esti, éjszakai óráktól egy újabb csapadékzóna éri el a déli határainkat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

omsz

országos meteorológiai szolgálat

riasztás

ónos eső

eső

havazás