Csak óvatosan a rokonlátogatással: ónos eső miatt adtak ki riasztást

HelloVidék   
  Megosztom
Csak óvatosan a rokonlátogatással: ónos eső miatt adtak ki riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, szombaton napközben az északkelet felől beáramló hideg légtömegben az Északi-középhegységben, az Alföld északkeleti részén havazás kezdődik, illetve az eső havazásba vált, de néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső eshet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, szombaton napközben az északkelet felől beáramló hideg légtömegben az Északi-középhegységben, az Alföld északkeleti részén havazás kezdődik, illetve az eső havazásba vált, de néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső eshet.

Az említett északi tájakon a délutáni, esti órákra több helyen is várható 3-8 cm körüli, lokálisan 10 cm-t is meghaladó hóréteg. A délutáni órákban többnyire tapadó hó várható, majd az esti óráktól fokozatosan porhó váltja fel. Éjszaka az élénk északi szél az északkeleti megyékben akár a havat is hordhatja. A csapadékzóna dél felé húzódásával este az Alföldön helyenként gyenge ónos eső előfordulhat. Késő este a Dunántúl északi részén és a főváros környezetében átmeneti ónos eső után gyengébb havazás valószínű, kis mennyiségű (lepel-3 cm) hóval.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

A vasárnapra virradó éjszaka folyamán a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt egyre nagyobb területen ónos eső váltja fel. A hajnali óráktól kezdődően a déli megyékben több milliméter, lokálisan (legnagyobb eséllyel a Mecsek északi lejtőin) 5 mm-t meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat. Az időjárási helyzetben rejlő nagy bizonytalanság miatt akár piros riasztás is kiadásra kerülhet. A délutáni órákban átmenetileg csendesedhet a csapadék majd az esti, éjszakai óráktól egy újabb csapadékzóna éri el a déli határainkat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

omsz

országos meteorológiai szolgálat

riasztás

ónos eső

eső

havazás