Itt a lista! Ezek a legnépszerűbb harapnivalók az autósok körében

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a lista! Ezek a legnépszerűbb harapnivalók az autósok körében

Továbbra is a szendvicsek bizonyulnak a legnépszerűbb választásnak az utazás során magyarok körében. A vásárlók legfontosabb szempontja a praktikusság, az ár és a minőség - derült ki egy friss felmérésből.

Az eredmények alapján útközben leggyakrabban szendvicset eszünk: a kitöltők háromnegyede csomagolt vagy friss szendvicset eszik, ha útnak indul, ezt követi az édesség (45%) és az édes péksütemény (42%), mint például a croissant, a kakaós csiga vagy a túrós táska - mutatott rá az OMV Hungária friss országos kutatása.

A 13 ezer fő megkérdezésével végzett kutatásból kiderült, hogy utazáskor ugyanolyan népszerűek a benzinkúton vásárolt ételek, mint az otthonról hozott fogások: a kitöltők 64%-a szokott a töltőállomáson snacket vásárolni, 63%-uk pedig házilag is készít uzsonnacsomagot. A legtöbben ezeket utazás közben fogyasztják el (66%), de sokan állnak meg étkezni pihenőhelyen (54%) vagy benzinkúton (42%) is.

Így vásárolunk a kutakon

Ha a benzinkúton vásárlunk, a praktikus snackek kerülnek előtérbe: a kutatás alapján 10-ből 9 esetben olyan élelmiszereket vesznek a válaszadók, amelyeket könnyen és gyorsan el lehet fogyasztani. Ezeket a kitöltők fele elvitelesen, utazás közben eszi meg, harmaduk pedig helyben.

Amikor a töltőállomáson ételválasztásra kerül sor, a legtöbben azt nézik, hogy utazás közben praktikus legyen (51%), emellett hasonlóan fontos szempont az ár (50%) és a minőség is (49%). Míg az árérzékenységet a kitöltők fele jelezte, csupán a harmaduk említette, hogy nyitott a kedvezményekre, akciókra és csak ötödüknek fontos a termékek mérete és mennyisége.

A leggyakrabban friss vagy csomagolt szendvicset (50%) vásárolnak a töltőállomásokon, ezt követi az édes- és sós péksütemény (42%), a hot-dog (35%) és a rágcsálnivaló, édesség (34%). A válaszadók 40%-a legalább havonta megáll valamelyik kúton élelmiszert vásárolni.

Mindemellett a kutatásunk eredményei azt is megmutatják, hogy tízből 7 válaszadó szívesebben vásárol frissen készült ételt a töltőállomásokon, mint előre csomagolt szendvicset, emellett a többség nyitott arra is, hogy új ízeket próbáljon ki ilyenkor.

– mondta Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

étel

fogyasztás

szokások

magyarok