Jó hír az autósoknak: hamarosan jöhet az egynapos matrica

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír az autósoknak: hamarosan jöhet az egynapos matrica

Hamarosan jöhet az egynapos autópálya matrica, az ár ugyanakkor még nem ismert, de ki lehet már kalkulálni. Egy uniós szabályozás szerint a legolcsóbb matrica ára nem lehet magasabb az éves sztrádamatrica árának 9 százalékánál.

Ugyan a hivatalos rendelet még nem jelent meg a jövő évi sztrádadíjakról, de a szakminisztérium augusztusban adott tájékoztatása és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató híre szerint az augusztusi 16,4 százalékos inflációnak megfelelően drágulnak a matricák - írja a Totalcar.

A Totalcar most annak járt utána, hogy ennek ismeretében hogyan alakulhat a bevezetésre váró egynapos autópálya-matrica ára. Mint ismert, az Építési és Közlekedési Minisztérium már megerősítette, hogy már döntés született az egynapos matrica jogosultság bevezetéséről.

Az uniós szabályozás szerint a legolcsóbb matrica ára nem lehet magasabb az éves sztrádamatrica árának 9 százalékánál. Mivel az éves matricák a D1-es és D2-es kategóriában 2024-ben 57 260 és 81 280 forintba kerülhetnek, így az egynaposért várhatóan 5150, illetve 7320 forintot kell majd fizetni.

A jelenlegi legrövidebb időszakra, 10 napra szóló matricák ára 6400 és 9310 forintra emelkedhet januártól, tehát nagyságrendileg 1000 és 2000 forintot spórol az érintett sofőr az egynapossal

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

autópálya matrica

útdíj

autó