Jó hír az autósoknak: hamarosan jöhet az egynapos matrica

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír az autósoknak: hamarosan jöhet az egynapos matrica

Hamarosan jöhet az egynapos autópálya matrica, az ár ugyanakkor még nem ismert, de ki lehet már kalkulálni. Egy uniós szabályozás szerint a legolcsóbb matrica ára nem lehet magasabb az éves sztrádamatrica árának 9 százalékánál.

Ugyan a hivatalos rendelet még nem jelent meg a jövő évi sztrádadíjakról, de a szakminisztérium augusztusban adott tájékoztatása és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató híre szerint az augusztusi 16,4 százalékos inflációnak megfelelően drágulnak a matricák - írja a Totalcar.

A Totalcar most annak járt utána, hogy ennek ismeretében hogyan alakulhat a bevezetésre váró egynapos autópálya-matrica ára. Mint ismert, az Építési és Közlekedési Minisztérium már megerősítette, hogy már döntés született az egynapos matrica jogosultság bevezetéséről.

Az uniós szabályozás szerint a legolcsóbb matrica ára nem lehet magasabb az éves sztrádamatrica árának 9 százalékánál. Mivel az éves matricák a D1-es és D2-es kategóriában 2024-ben 57 260 és 81 280 forintba kerülhetnek, így az egynaposért várhatóan 5150, illetve 7320 forintot kell majd fizetni.

A jelenlegi legrövidebb időszakra, 10 napra szóló matricák ára 6400 és 9310 forintra emelkedhet januártól, tehát nagyságrendileg 1000 és 2000 forintot spórol az érintett sofőr az egynapossal

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

autópálya matrica

útdíj

autó