Őrület, mire ment el a több száz milliós támogatás a magyar faluban: jó pár extrára futotta

MTI   
  Megosztom
Őrület, mire ment el a több száz milliós támogatás a magyar faluban: jó pár extrára futotta

A projekt célja a település kulturális vonzerejének erősítése volt, valamint egy olyan újszerű turisztikai szolgáltatás létrehozása, amely akár önmagában, akár pedig más települési fejlesztésekhez illeszkedve minőségi élményt nyújt a településre látogatók számára - közölték.

Cserkei piknik elnevezésű turisztikai fejlesztés valósult meg a mintegy 2300 lakosú Cserkeszőlőn - közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a projekt a cserkeszőlői önkormányzat által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 475 millió forint támogatásból valósult meg.

A fejlesztés során kialakították a Szinyei Merse-piknik túraútvonalat négy tematikus állomáshellyel. A munkálatok során parkosítottak, információs táblákat helyeztek el pihenőhelyeket, parkolókat alakítottak ki. Emellett kerékpártárolók és támaszok létesültek, valamint a megközelíthetőség könnyítése érdekében a közlekedési kapcsolatokat is átszervezték. A túraútvonal mentén ajándékbolt is létesült.

A projekt fő eleme a Kútház (más néven Forrásház) épülete, amely a település első, 1940-es években fúrt termálkútjának helyszínén áll, valamint a Szinyei Merse-kastély kertjében kialakított rendezvénytér és élménypark.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

cserkeszőlő

beruházás

utazás

turizmus

túrázás

szórakozás

szabadidő