Itt a bejelentés: ezt minden ingázónak tudnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ezt minden ingázónak tudnia kell

Az eredetileg tervezettnél jóval tovább, előreláthatóan december 10-éig marad a vágányzár, ami miatt nem tudnak átszállás nélkül, közvetlenül eljutni a magyar utasok vasúton nyugat-európai városokba.

Decemberig maradhatnak levágva a magyar vonatok a közvetlen nyugat-európai vasúti vérkeringésről, az osztrák vasúttársaság, az ÖBB legalábbis erről tájékoztatta az utasokat – tudta meg a Magyar Hang. Tájékoztatásuk szerint előreláthatóan addig tartanak majd a magyarországi pályafelújítás miatt bevezetett, eredetileg október 26–áig meghirdetett osztrák intézkedések.

A Budapestről Münchenbe tartó járatokon és a legtöbb, Salzburgba tartó járaton nem lehet közvetlenül elérni ezeket az úti célokat, a vonatok csak Bécsig közlekednek, a tovább utazó utasoknak ott kell megvárniuk a csatlakozást – írta a portál.

A kitiltást a Budapest-Győr vonalon váratlanul elkezdett felújítási munkák miatt hozta az osztrák fél, mivel a MÁV nem tudta megoldani, hogy a vonatok időbe Bécsbe érjenek. Jövő héttől pedig teljes vágányzár jön a Szárliget-Biatorbágy szakaszon, előreláthatólag három hétig.

Budapestről Münchenbe a legtöbb nappali járat menetrend szerint 7,5-8 órás menetidővel közlekedik, szemben a közvetlen járat korábban megszokott 6 óra 51 perces menetidejével. Salzburgba korábban közvetlenül 5 óra 13 perc alatt lehetett eljutni, ez most számos járat esetében 6:09 percre nőtt, a Budapest-Tatabánya vonal lezárásának idején pedig számos járat esetében 6:39 perc lesz menetrend szerint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

máv

vasút

vágányzár