Itt a bejelentés: ezt minden ingázónak tudnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: ezt minden ingázónak tudnia kell

Az eredetileg tervezettnél jóval tovább, előreláthatóan december 10-éig marad a vágányzár, ami miatt nem tudnak átszállás nélkül, közvetlenül eljutni a magyar utasok vasúton nyugat-európai városokba.

Decemberig maradhatnak levágva a magyar vonatok a közvetlen nyugat-európai vasúti vérkeringésről, az osztrák vasúttársaság, az ÖBB legalábbis erről tájékoztatta az utasokat – tudta meg a Magyar Hang. Tájékoztatásuk szerint előreláthatóan addig tartanak majd a magyarországi pályafelújítás miatt bevezetett, eredetileg október 26–áig meghirdetett osztrák intézkedések.

A Budapestről Münchenbe tartó járatokon és a legtöbb, Salzburgba tartó járaton nem lehet közvetlenül elérni ezeket az úti célokat, a vonatok csak Bécsig közlekednek, a tovább utazó utasoknak ott kell megvárniuk a csatlakozást – írta a portál.

A kitiltást a Budapest-Győr vonalon váratlanul elkezdett felújítási munkák miatt hozta az osztrák fél, mivel a MÁV nem tudta megoldani, hogy a vonatok időbe Bécsbe érjenek. Jövő héttől pedig teljes vágányzár jön a Szárliget-Biatorbágy szakaszon, előreláthatólag három hétig.

Budapestről Münchenbe a legtöbb nappali járat menetrend szerint 7,5-8 órás menetidővel közlekedik, szemben a közvetlen járat korábban megszokott 6 óra 51 perces menetidejével. Salzburgba korábban közvetlenül 5 óra 13 perc alatt lehetett eljutni, ez most számos járat esetében 6:09 percre nőtt, a Budapest-Tatabánya vonal lezárásának idején pedig számos járat esetében 6:39 perc lesz menetrend szerint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

máv

vasút

vágányzár