Gyökeresen megváltozik a híres miskolci városrész: még a turisták is látogatni fogják

HelloVidék   
  Megosztom
Gyökeresen megváltozik a híres miskolci városrész: még a turisták is látogatni fogják

A történelmi Avas Miskolc szerves része, ahol a 20. században számos vendéglátó- és szálláshely létesült. A történelmi jelentőségű kisavasi pincesoron csaknem 900 pince és borház található, melyek többszáz éves múltra tekintenek vissza.

Az utóbbi években Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata arra törekedett, hogy a terület fejlesztésével, a környezet rendezésével és gasztro-kulturális rendezvényekkel a történelmi Avast szorosabban bevonja a belváros vérkeringésébe, egyfajta multifunkcionális találkozási hellyé fejlesztve a területet, ahol a művészet, a gasztronómia, a borkultúra és a szabadidős tevékenységek egyaránt megtalálhatók és jól bemutathatók, szolgálva a Miskolcon élőket és a városba látogató turistákat.

Ideje tehát máshogy gondolni az Avasra, mely eddig is a helyi turizmus egyik fontos eleme és attrakciója volt, a fejlesztésekkel pedig ez a szerep tovább erősödött. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a TOP-6.1.4-15-MI1-2016-00005 számú „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projekt, melynek célja a történelmi Avas komplex turisztikai fejlesztése.

Turizmust erősítő beruházások

A projekt részeként átépítik és modernizálják az Avasi kilátót. Miskolc idén 60 éves, ikonikus épülete a fejlesztéssel új világítórendszert is kap, így az összetettebb és még látványosabb lesz. Felújítják az éttermet, továbbá a kilátó mellett egy vendéglátó egység és egy szabadtéri terasz is helyet kap, ami kulturális programok helyszínéül szolgálhat. Az Avasi kilátó környezetében és az ahhoz vezető sétányok mentén számos közterületen burkolatcsere és növényzet telepítése történt.

Továbbá, bővítették a Bormúzeumot, felújították az Avasi Református Templom tetőszerkezetét, izraelita emlékhelyet alakítottak ki és fejlesztették a Bortanyát is. A megvalósuló beruházások nagyban hozzájárulnak a terület, ezzel együtt pedig Miskolc turisztikai vonzerejének növeléséhez. Közvetetten szolgálva és erősítve a város gazdaságát, az itt élők életminőségét és a település lakosságmegtartó képességét.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolc

avas

avasi kilátó

fejlesztés

utazás

turizmus