Megszólalt Lázár János: ezt gondolja a közlekedési miniszter a Volánbusz-sztrájkról

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt Lázár János: ezt gondolja a közlekedési miniszter a Volánbusz-sztrájkról

Lázár János is megszólalt a Volánbusz-sztrájkról, az építési és közlekedési miniszter szerint a béremelés igénye jogos, a 25 százalékos mértéke viszont teljesen irreális, eltúlzott.


 

Lázár János szerint senki, sehol nem tud ekkora bérfejlesztést végrehajtani nemhogy az állami, de még a magánszektorban sem. A miniszter a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet vasárnapra és hétfőre meghirdetett munkabeszüntetésére reagált - írja a 24.hu.

Azt írta, a Volánbusznál működő közel két tucat szakszervezet közül csupán egy van, amelyik ennyire túlzó mértékű béremelést követel. Lázár szerint ráadásul a sztrájk jogszerűsége erősen vitatható, miután 2023-ra már megszületett a bérmegállapodás, és azt a munkáltató fillérre be is tartja.

A bíróság viszont első fokon zöld utat adott a sztrájkkezdeményezésnek. A fideszes politikus ezzel kapcsolatban azt írta: „a felelőtlenül viselkedő szakszervezettel a bíróságon folytatjuk, a felelős, többi két tucat szakszervezettel pedig a tárgyalóasztalnál. Ott állapodtunk meg 2023-ra vonatkozóan, és ott fogunk megállapodásra jutni a 2024-es bérfejlesztést illetően is.”

Mint, ahogy arról beszámoltunk a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet december 10-11-re azért, hogy felgyorsítsa a 2024-re szóló bértárgyalásokat. A Volánbusz azonban úgy véli, hogy a tervezett kétnapos munkabeszüntetés nem indokolt. A munkabeszüntetést azért tervezik, mert a Volánbusz nem tudott a munkavállalói oldalnak ajánlatot tenni a SZAKSZ 25 százalékos bérfejlesztési igényére, mivel nem rendelkezett a tulajdonos felhatalmazásával.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

sztrájk

volán

lázár jános