Brutális beruházásból újult meg a vidéki hotel: ilyen luxusszolgáltatásokkal bővült a kínálatuk

MTI   
  Megosztom
Brutális beruházásból újult meg a vidéki hotel: ilyen luxusszolgáltatásokkal bővült a kínálatuk

Közel 600 millió forintos fejlesztésből, amelyhez a magyar kormány 298,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, megújult Herceghalmon az Abacus Business & Welness Hotel - közölte a hotel igazgatója az MTI-vel.

Kálmán Zsolt közleményében azt írta, hogy a 2009-ben alapított és százszázalékban magyar tulajdonú Abacus A szállodák fejlesztése Pest vármegye területén című pályázat keretében kapott támogatást, amely jelentős mértékben hozzájárult a cég versenyképességének, piaci szerepének növeléséhez.

597 400 683 forint összköltségű projekt volt

Hozzátette, hogy az 597 400 683 forint összköltségű, 2024. április 30-áig megvalósult projekt keretében konferencia kapacitásukat két új multifunkcionális teremmel, szolgáltatásaikat télen-nyáron használható szaunaházból, jakuzziból és szabadtéri fitnessparkból álló, kültéri wellnessel bővítették.

A szobák, az étterem és a wellness minőségi fejlesztését a padlószőnyegek, a televíziók cseréjével és a fürdőszobák részbeni felújításával, UV fertőtlenítő berendezések beépítésével valósították meg, továbbá felújították a medencék csempeburkolatát és gépészetét is. A projektben napelemes rendszert építettek ki, amely a hotel éves energiafelhasználásának 15,5 százalékát tudja fedezni - fűzte hozzá Kálmán Zsolt.

1,8 milliárdos bevétel

Ványa Levente, az Abacus Business & Welness Hotel értékesítési és marketing igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy 2021-ben 15 542 szobakiadással összesen 28 958 főt láttak vendégül, 2022-ben 24 348 alkalommal adtak ki szobát 44 043 vendég számára, és 2023-ban 28 030 szobakiadással 49 549 fő vette igénybe a cég szolgáltatásait. Hozzátette, hogy a 2023-as év nettó árbevétele 1,8 milliárd forint körül alakul.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hotel

fejlesztés

beruházás

utazás

turizmus

wellness

herceghalom