Brutális beruházásból újult meg a vidéki hotel: ilyen luxusszolgáltatásokkal bővült a kínálatuk

MTI   
  Megosztom
Brutális beruházásból újult meg a vidéki hotel: ilyen luxusszolgáltatásokkal bővült a kínálatuk

Közel 600 millió forintos fejlesztésből, amelyhez a magyar kormány 298,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított, megújult Herceghalmon az Abacus Business & Welness Hotel - közölte a hotel igazgatója az MTI-vel.

Kálmán Zsolt közleményében azt írta, hogy a 2009-ben alapított és százszázalékban magyar tulajdonú Abacus A szállodák fejlesztése Pest vármegye területén című pályázat keretében kapott támogatást, amely jelentős mértékben hozzájárult a cég versenyképességének, piaci szerepének növeléséhez.

597 400 683 forint összköltségű projekt volt

Hozzátette, hogy az 597 400 683 forint összköltségű, 2024. április 30-áig megvalósult projekt keretében konferencia kapacitásukat két új multifunkcionális teremmel, szolgáltatásaikat télen-nyáron használható szaunaházból, jakuzziból és szabadtéri fitnessparkból álló, kültéri wellnessel bővítették.

A szobák, az étterem és a wellness minőségi fejlesztését a padlószőnyegek, a televíziók cseréjével és a fürdőszobák részbeni felújításával, UV fertőtlenítő berendezések beépítésével valósították meg, továbbá felújították a medencék csempeburkolatát és gépészetét is. A projektben napelemes rendszert építettek ki, amely a hotel éves energiafelhasználásának 15,5 százalékát tudja fedezni - fűzte hozzá Kálmán Zsolt.

1,8 milliárdos bevétel

Ványa Levente, az Abacus Business & Welness Hotel értékesítési és marketing igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy 2021-ben 15 542 szobakiadással összesen 28 958 főt láttak vendégül, 2022-ben 24 348 alkalommal adtak ki szobát 44 043 vendég számára, és 2023-ban 28 030 szobakiadással 49 549 fő vette igénybe a cég szolgáltatásait. Hozzátette, hogy a 2023-as év nettó árbevétele 1,8 milliárd forint körül alakul.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hotel

fejlesztés

beruházás

utazás

turizmus

wellness

herceghalom